Annonce
Struer

Boligblokke ramt af skybrud: 'Hvis det så bare var vand - men lort på gulvet er ikke rart'

Oprydningen efter lørdagens skybrud fortsatte både søndag og mandag. Her er en medarbejder fra Dansk Bygningskontrol i gang med at suge kloakvand op fra gulvet i en vaskekælder under lejlighederne på Elmevej. Foto: Frede Stengaard
Beboerne på Elmevej fik kloakvand i både vaskekælder og depotrum og efterlyser en forklaring.

Struer: - Det var til at leve med, hvis det så bare var vand, der trængte ind - men det er lort. Det er ikke rart, konstaterer Rita Kristensen, som sidder i bestyrelsen for Ejerforeningen Elmegården med 105 lejligheder fordelt på fire boligblokke på Elmevej i Struer.

Under skybruddet lørdag middag var hun ikke hjemme, men ude i sin kolonihave.


Annonce

Der er overfladevand, vi ikke har styr på, og et eller andet sted i systemet er der så sket en fejlkobling. Området er kloaksepareret, så overfladevand og spildevand skulle løbe i hvert sit rør, men der sker en sammenblanding, når trykket bliver for højt. Et eller andet sted i systemet er der sket en fejlkobling. Det er den vi må på jagt efter,

Claus Bøgeskov Mogensen, direktør, Struer Energi


Det var først, da hun kom hjem, hun måtte konstatere, at der endnu engang var kommet kloakvand op gennem afløbene i blokkenes vaskekælder, og som de fleste andre i de berørte boligblokke, må hun kassere stort set alt, hvad hun havde stående i sit aflåste opbevaringsrum, hvor der også var kloakvand på gulvet.

- Hvis det bare var regnvand, kunne vi sætte det meste til tørre. Men med kloakvand på gulvet kommer jeg til at smide det hele ud, fortæller Rita Kristensen fra ejerforeningen på Elmevej.

- Hvis det var rent vand, kunne vi måske redde det meste og bare sætte det til tørre. Men det her er jo direkte ulækkert, konstaterer hun og åbner døren ind til sit kælderdepot og viser, hvordan der stadigvæk er kloakvand på gulvet mandag eftermiddag.

- Det er ikke første gang. Så vi savner en forklaring. Det kan ikke blive ved, siger hun.

På jagt efter fejlen

Direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen, kan kun give hende ret.

- Det kommer til at tage lidt tid, men vi skal have fundet en løsning, forsikrer han, og mandag var Claus Bøgeskov Mogensen selv med på en inspektion af kloakkerne omkring Nørmarkvej og Fuglebakken.

Efter en mindre byge, som slet ikke kan sammenlignes med de mængder af nedbør, der ramte Struer i lørdags, måtte han konstatere, at der kom godt med tryk på vandet i bunden af den vejbrønd, han fik åbnet.

- Der skal ikke meget fantasi til at forstille sig, hvordan trykket så vil stige, når der for alvor kommer vand, konstaterede han.

Her kan man se, hvor stort et tryk, der kom på, da skybruddet sendte kaskader af vand ned i kloakkerne på Elmevej. Foto: Frede Stengaard

- Der er overfladevand, vi ikke har styr på, og et eller andet sted i systemet er der så sket en fejlkobling. Området er kloaksepareret, så overfladevand og spildevand skulle løbe i hvert sit rør, men der sker en sammenblanding, når trykket bliver for højt. Et eller andet sted i systemet er der sket en fejlkobling. Det er den, vi må på jagt efter, forklarer han.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce