Navne

Borende journalistisk X går til kanten

Tv-journalist Morten Spiegelhauer, der er vokset op i Holstebro, fylder søndag den 2. juni 50 år. Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix
Morten Spiegelhauer har siden 2004 lavet afslørende fjernsyn i TV2's program Operation X. Den 2. juni fylder han 50 år.

København: Seerne kender ham som vært for det hårdtslående program Operation X, der på forbrugernes vegne bider svindlere, rockere og virksomhedsejere på kant med loven i haserne.

Siden 2004 har Morten Spiegelhauer, som søndag 2. juni runder 50, afsløret kriminelle i alle afskygninger i sit populære program på TV2 - ofte med hjælp af skjult kamera eller "muldvarpe" i miljøet.

Det var Spiegelhauer, som afslørede den amtslige "sikker chat"-konsulent Rudy Frederiksen, der annoncerede efter unge piger til fotooptagelser og lokkede dem til porno. Det var Operation X, der blotlagde Domino Pizza-kædens tvivlsomme omgang med fødevarer, for at nævne blot nogle få eksempler.

Programmets koncept medfører af og til tvister i retsvæsenet. I marts 2018 blev Spiegelhauer dømt i byretten i Lyngby for at krænke privatlivets fred, efter at han og tv-holdet var trængt ind på en virksomhedsadresse for at stille kritiske spørgsmål.

Men i Østre Landsret blev tv-holdet frifundet 1. november 2018 - blandt andet med henvisning til sagens væsentlige samfundsrelevans. Operation X-holdet er også tidligere blevet frifundet for ulovlig indtrængen på en minkfarm.

Tv-værten har oplevet trusler på grund af sine afsløringer - på et tidspunkt så grove, at han med sin kone og børn valgte at gå under jorden. Jobbet og de medfølgende trusler har også kostet timer hos en psykolog.

Morten Spiegelhauer er født i København 1969 og vokset op i Holstebro, hvor han også blev student fra Holstebro Gymnasium, inden turen gik videre til journalisthøjskolen i Aarhus. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997 og har siden beskæftiget sig med radio og tv. Efter at have lavet ungdoms-tv på DR2 og radioudsendelser på DR P1 og P3 sagde han i 2004 ja til jobbet som vært på Operation X på TV2.

I 2007 udgav han den selvbiografiske bog "Operation Spiegelhauer" om sit arbejde. Morten Spiegelhauer er gift og har tre børn.

/ritzau/mmst

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Vendte rockerlivet ryggen - nu skal han afsone med dem: Er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre

Lemvig

Første spadestik til Klimatorium taget: - Vi giver jo vores verden tilbage til børnene

Danmark For abonnenter

Ulykkestoget på Storebælt skal destrueres: - I respekt for afdøde, pårørende og personalet skal intet genbruges

Lemvig

Anlæg udvides med 1100 kvadratmeter og ny rørledning føres over fjorden: Spildevand fra Lemvig skal pumpes videre til Harboøre

112

Brandmænd kæmpede 18 timer for at få slukket brand: Reddede 80 svin

Annonce