Annonce
Lemvig

Humor og opsigtsvækkende video: Borgerforening vil kæmpe for at skaffe nye faste læger

Thyborøn Borgerforening arbejder på at få nye faste læger, når Hans Holmsgaard (billedet) og Viggo Kragh Jørgensen er stoppet. Foto: Morten Stricker.
Thyborøn Borgerforening vil bakke arbejdet op med at skaffe nye læger til Thyborøn
Annonce

Thyborøn: Til sommer står Thyborøn uden faste læger. Allerede her til nytår - og i realiteten allerede nu - er Viggo Kragh Jørgensen stoppet på grund af sygdom, og Hans Holmsgaard går på pension til sommer. Det har gjort, at Thyborøn Borgerforening er på mærkerne for at være med til at sikre, at der fortsat er lægedækning.

- Naturligvis vil der være lægedækning også til den tid. Det er regionen forpligtet til, og den opgave vil man også løse. Men vi ser jo gerne, at det bliver to faste læger, der tager over i klinikkerne, siger Heinrich Søndergaard Nielsen fra Thyborøn Borgerforening.

Borgerforeningen har været i kontakt med blandt andet formanden for de nære sundhedstilbud i regionen, Annette Roed.

- Vi har fået løfte om, at regionen nok skal sørge for lægedækningen. Der er allerede ansat en afløser for Viggo Kragh Jørgensen til nytår. Vi skal også lige give regionen tid til at løse opgaven. Det er jo kun et par uger siden, det kom frem, at begge læger ville stoppe.

Men i borgerforneningen diskuterer man, hvordan man kan få praktiserende læger til at flytte til Thyborøn, når det er så svært at løse den opgave andre steder og i større byer.

- Vi tænker på at lave en form for humoristisk stillingopslag og måske få lavet en film, der kan vække opsigt, så der er nogen, der får øje på muligheden. Det er også specielt at være praktiserende læge i Thyborøn, og det kan ikke sammenlignes med at være det i større byer. I Thyborøn er man også akutlæge, som skynder sig ud til trafikuheld, fordi der er så langt for ambulancen at køre. Der er også havnen, hvor man haste til og klare arbejdsulykker, og endelig er begge vore læger søfartslæger, fordi vi har Fiskeriskolen. Så det vil være en spændende opgave at blive praktiserende læge i Thyborøn, så måske kan vi skille os ud på den måde, siger Heinrich Søndergaard Nielsen.

Han understreger, at man vil kæmpe for den løsning.

- Men vi erkender, det er svært, og hvis ikke det lykkes, vil vi arbejde for den næstbedste løsning, som er en regionsklinik. Men vi vil gerne have faste læger, så det ikke er en ny, hver gang man skal besøge lægen. Ældre og kronikere vil synes, det er træls, hvis de ved hvert lægebesøg skal starte forfra med at forklare, hvad der er galt. Det er godt med en læge, der kender ens sygehistorie i forvejen.

Thyborøn Borgerforening har også allieret sig med lokale politikere.

- De har lovet, de vil gøre, hvad de kan, for at vi får faste læger i Thyborøn. Nu lader vi regionen få arbejdsro til at sætte arbejdet i gang med at skaffe læger. Men vi vil være med på sidelinjen, og vi vil gøre, hvad vi kan for at bakke regionen op i det arbejde, siger Heinrich Søndergaard Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce