Holstebro

Borgerforslag: Vil tvinge Folketinget til at bygge motorvej færdig

Målet er at samle 50.000 underskrifter på Borgerforslag.dk for, at Holstebro-motorvejen skal gøres færdig på de to manglende strækninger omkring Herning. Arkivfoto

Venstre i Holstebro har nu stillet et borgerforslag om, at Folketinget skal afsætte penge til at færdiggøre Holstebro-motorvejen: - Det er nu, vi skal handle, siger Anders G. Jacobsen (V), der har stillet borgerforslaget.

Holstebro: De syv kilometer motortrafikvej fra Sinding og nordøst om Herning samt de tre kilometer motortrafikvej fra Snejbjerg sydvest om Herning skal gøres færdige.

Det mener Venstre i Holstebro, der nu vil presse sin egen regering til at handle:

- Om ikke lang tid, så ved vi, hvor stort tilbageløbet er fra motorvejen, og det er derfor nu, vi skal handle. Jeg har en klar forventning om, at der er penge nok til at færdiggøre projektet, siger Venstres Anders G. Jacobsen, der er folketingskandidat i Holstebro-kredsen.

Han har derfor sammen med Venstres kredsbestyrelse i Holstebro stillet et borgerforlag om, at Folketinget skal få færdiggjort motorvejen:

- Det er det eneste sted i Danmark, hvor man har to stykker motorvej, der ikke er bundet sammen med det resterende motorvejsnet. Det har vist aldrig nogensinde været meningen, og de steder, man har prøvet det før, har det heller ikke været en trafiksikkerheds-succes, siger Anders G. Jacobsen.

Venstre sidder i regeringen, hvorfor går I ikke bare til jeres eget parti og får pengene sat af?

- Der har vi skam været. Og der er da også mange velmenende ord og forståelse for ønsket. Man kan vel sige, at vi nu vil give dem muligheden for at sætte handling bag ordene, siger Anders G. Jacobsen.

Det skal gå hurtigt

For at missionen skal lykkes og Folketinget tvinges til at skulle forholde sig til spørgsmålet, kræver det, at der kan samles 50.000 underskrifter til fordel for forslaget:

Det er ikke bare mange. Det er rigtig mange:

- Jeg ser det ikke som et partipolitisk projekt. Det her er noget, som alle midt- og vestjyder forhåbentlig kan stå sammen om. Skal det lykkes, så er det ikke nok, at man er enig. Så skal man også skrive under og gerne dele budskabet, siger Anders G. Jacobsen.

Han mener, at underskrifterne skal samles i løbet af to måneder:

- Ser man på de øvrige borgerforslag, så er det i løbet af de første måneder, at man skal skaffe underskrifterne, selv om man har seks måneder til det. Men kan vi få det i Folketinget, så vil det også være et opråb til resten af Danmark om, at man har et ufærdigt projekt i vores del af landet.

Var det ikke mere realistisk kun at satse på en af strækninger - enten nordøst eller sydvest om Herning?

- Det synes jeg ikke. Begge strækninger skal gøres færdige. Det vil være til gavn for både mobiliteten og trafiksikkerheden, siger Anders G. Jacobsen.

Enig - bare ikke i måden

Folketingsmedlem Thomas Danielsen (V) er fuldstændig enig i, at der er behov for at få gjort motorvejen færdig og få koblet Holstebro-motorvejen på resten af motorvejsnettet:

- Men vi har først penge i infrastrukturfonden til prioritering i 2021, og selv om jeg også er utålmodig, så skal vi nok komme i mål med det. Jeg tror dog, at vi har større og bedre chancer ved at få strækningen ind i en større prioritering, Danielsen.

Bakker du op om forslaget?

- Jeg er enig i synspunktet, at vi skal have gjort motorvejen færdig. Men jeg tror, det er urealistisk at få begge strækninger med, siger Thomas Danielsen, der ikke selv vil skrive under på borgerforslaget:

- Borgerforslag er noget, der kommer fra borgerne. Jeg er parlamentariker. Men jeg er enig i målet, siger Danielsen.

Se forslaget her.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Annonce