Annonce
Lemvig

Borgerværnet i Bonnet holder ud: 20-30 beboere samles fortsat hver dag i demonstration mod 'Æ Jernstang'

Borgerne i Bonnet har dannet en slags Borgerværn, der fortsat mødes dagligt, når beboerne ved, at den problematiske beboer i byen er hjemme. Foto: Benny Gade
20-30 beboere samles fortsat en gang om dagen for at demonstrere, at man står sammen overfor en problematisk beboer i byen
Annonce

Bonnet: Det har tilsyneladende skabt ro i Bonnet, at beboerne hver aften samles for at demonstrere, de står sammen mod en udskældt beboer i byen, der går under tilnavnet "Æ Jernstang".

- Der er indført en slags våbenstilstand i byen. Vi viser, at vi står sammen, og det gør, at der ikke er sket flere ting, siger Allan Berg, der fungerer som en slags talsmand for borgerværnet.

Beboerne samles hver aften omkring klokken 19 i protest mod "Æ Jernstang", der flere gange har vist sig fra den voldelige side. Sagen kogte op, da manden i begyndelsen af september kylede fire én-meter lange jernstænger efter tre personer i byen uden at ramme. Manden blev efterfølgende anholdt og varetægtsfængslet, men dagen efter bestemte landsretten, at "Æ Jernstang" skulle løslades.

Sagen er blot den seneste af en række hændelser, der har spredt uro i byen. Derfor gik man sammen om at danne borgerværnet, der ikke gør andet end samles en times tid hver aften for at synliggøre over for manden, at man agter at stå sammen og samtidigt sende en stille protest mod, at ingen griber ind. Hverken politi eller psykiatri. Beboerne samledes første gang for en måneds tid siden.

- Men vi fortsætter. Det er helt sikkert. Vi er stadig 20-30 personer hver aften, så det er imponerende, at folk bliver ved med at komme, siger Allan Berg.

Borgerværnet trænger ikke ind på "Æ Jernstangs" matrikel, men samles hos naboen, hvor man drikker en kop kaffe eller synger en sang.

- Vi står blot på privat grund, men vi mener, det har haft en effekt. Der har efterfølgende været episoder, hvor manden har råbt efter folk, men det kan vi leve med. Det har ikke været episoder med vold involveret, siger Allan Berg.

Han og de øvrige i byen håber dog stadig på, at deres opråb bliver hørt af systemet.

- Vi har snakket med én i psykiatrisk afdeling og fået at vide, vi håndterer sagen på den rette måde, eftersom myndighederne ikke går noget endnu. Men vi står fast og håber, at der vil ske nogle ting, siger Allan Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stort fremmøde til valget

Lemvig

Menighedsråd slår sig sammen i 2021

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce