Annonce
Holstebro

Borgmester efter udlignings-lussing: Jeg er dybt skuffet

.Foto: Morten Stricker
Borgmester H.C. Østerby kalder det uforståeligt, at Holstebro står til at miste penge i ny udligningsordning. Venstre er kalder det en ommer.

Holstebro: Borgmester i Holstebro, H.C. Østerby (S) er langt fra imponeret over det udspil, som den socialdemokratiske regering i dag præsenterede.

Østerby havde håbet på, regnet med og forventet, at det ville betyde ekstra millioner i kommunekassen.

Nu ser det ud til, at han og resten af kommunen kan se frem til færre penge:

- Jeg vil gerne slå fast, at der er behov for en ny udligningsreform, og jeg er glad for, at man afskaffer hovedstadsudligningen. Men at man så laver et hovedstadstilskud, så vi ikke får nogen gavn af en reform kommer meget bag på mig, siger Østerby.

Er du skuffet?

- Jeg er dybt skuffet, siger Østerby.

- Der er kommuner, der har det langt værre end os. Men med det forbehold, at jeg endnu ikke kender tallene bag udregningerne, så har jeg svært ved at se logikken i, at de kommuner, som ligger uden om Holstebro ser ud til at få lidt ekstra, mens vi mister. Jeg har ofte brugt det som eksempel, at hvis Holstebro lå, der hvor Herlev ligger, så ville vi have omkring 140 millioner kroner mere til service og en lavere skatteprocent. Det var den ulighed, jeg havde regnet med, at man ville gøre op med. Det ser desværre ikke ud til at ske, siger Østerby, der først regner med at blive klogere på baggrundstallene fredag.

Venstres gruppeformand Jens Kristian Hedegaard (V) kalder udspillet en ommer:

- Det er helt skævt. Jeg havde i min vildeste fantasi ikke forestillet mig, at vi skulle stilles ringere. Og når man afliver den interne hovedstadsudligning, så burde det også komme Holstebro til gavn.

Kan du ikke glæde dig over, at det måske bare ikke ser så slemt ud i Holstebro som i andre kommuner?

- Der er mange, der har det vanskeligere end os. Jeg synes også, at man skal sætte en ære i at kunne klare sig selv. Problemet er bare, at vi ikke kan betale vores regninger med afstivet stolthed. Det udspil, som vi har set nu, bør laves om, så pengene bliver fordelt mere retfærdigt, siger Hedegaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce