Annonce
Holstebro

Borgmester tror på genåbning af skolerne og krydser fingre for detailhandlen

H.C. Østerby og landets øvrige borgmestre var mandag til møde med sundhedsministeren. Der kom ikke noget facit frem, men som Østerby tolker det, skal de ældste elever tilbage i skolen igen fra 1. marts. Arkivfoto: Morten Stricker
H.C. Østerby (S) mener ikke, at det er helt urealistisk, at han snart får tre store ønsker opfyldt. Nemlig en genåbning af både grundskolen, ungdomsuddannelserne og detailhandlen.
Annonce

Holstebro: H.C. Østerby (S) og de øvrige borgmestre fik ikke noget klart svar om den kommende genåbning på mandagens møde med sundhedsministeren.

Alligevel føler han sig lidt klogere, end inden mødet. For når borgmesteren tolker på det, der blev drøftet på mødet, tror han på, at de ældste skoleelever så småt kan begynde at finde tasken frem igen og vinke farvel til hjemmeundervisningen.

- Min fornemmelse er, at hvis vi kan være klar til at teste den rigtige mængde, så kommer de ældste elever i grundskolen tilbage igen på mandag. Og jeg tror måske også på, at ungdomsuddannelserne gør det samme, siger H.C. Østerby.

Netop testkapaciteten i kommunerne var et af de store samtaleemner på dagens møde. Og budskabet var, at kommunerne godt kunne forberede sig på, at den skal øges. Mulighederne for at gøre det, går Holstebro Kommune nu i gang med at undersøge.

- Vi ved ikke, hvilken form for test der bliver tale om. Men vi går i gang med at kigge på, hvor vi har ressourcer, vi kan frigøre, så vi kan skabe noget mere kapacitet, siger borgmesteren.

Annonce

Håb for detailhandel

En genåbning af skolerne og ungdomsuddannelserne står højt på borgmesterens ønskeliste. Derfor er han også glad for, at der er en realistisk mulighed for at få ønsket opfyldt i den nærmeste fremtid.

Et andet stort ønske er at se liv i byens butikker igen. Den del er heller ikke helt urealistisk, mener H.C. Østerby efter dagens møde.

- Som jeg hører det, er der mulighed for, at noget af genåbningen bliver regionalt, og her krydser jeg virkelig fingre for, at vi kan åbne vores detailhandel igen. Jeg synes også, det vil give god mening, hvis smittespredningen ikke er større, end den er lige nu, for vi skal til at i gang igen, siger han.

Onsdag den 24. februar vil regeringen melde mere ud omkring, hvilke restriktioner der skal forlænges, og hvilke dele af samfundet der måske kan genåbne.

H.C. Østerby (S) fortæller i Radio4 Morgen, hvad der blev drøftet på mødet med sundhedsministeren, og hvad det kommer til at kræve af kommunerne. Du kan høre mere om borgmesterens tanker efter mødet i interviewet herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Annonce