Annonce
Erhverv

Borgmester efter fravalg af Thyborøn Havn: - Vi hænger med næbbet

Danmarks hidtil største havvindmøllepark er Kriegers Flak (billedet), men den bliver overgået af den kommende Thor Vindmøllepark, der skal opføres ud for Thorsminde. Arkivfoto:Group.vattenfall.dk
Borgmesteren opgiver ikke at trække nye aktiviteter til Thyborøn Havn, selv om en ny servicehavn glippede

Thyborøn: - Det er ærgerligt, men det er vilkårene, når man konkurrerer.

Sådan siger borgmester Erik Flyvholm (V), der havde håbet på, at Vattenfall havde valgt at placere en ny servicehavn for Vesterhav Nord i Thyborøn. Men sådan gik det ikke, for Vattenfall valgte at samle alle aktiviteter for de to, kystnære mølleparker samt for Horns Rev 3 i Hvide Sande, der samtidigt får tilført omkring 50 nye arbejdspladser.

Beslutningen kommer dog ikke helt bag på ham, for Vattenfall havde allerede i 2019 udpeget Hvide Sande som servicehavn for Horns Rev 3. Nu vælger man så blot at lægge de to nye, kystnære parker ind under afdelingen i Hvide Sande.

Annonce

- Hvis Vattenfall ønsker at lægge sammen, så har vi en sejltid, der udfordrer os. Derfor hænger jeg da lidt med næbbet, siger Erik Flyvholm.

Det betyder dog ikke, at han opgiver at udvikle havnen i Thyborøn.

- For der er mange nye projekter på vej. Derfor vil vi fortsat klø på og arbejde videre med dem. Vi har stadig ambitioner om at trække nye projekter ind til Thyborøn Havn, siger Erik Flyvholm.

Derfor finder han fornuftigt at fastholde den nuværende udviklingsplan for Thyborøn Havn uagtet, at havnen mistede den første opgave. Havnen har ellers udvidet kraftigt for at skabe plads til mølle- og offshoreaktiviter på især Sydhavnen. Blandt andet er der investeret i udddybning til 10 meter vand samt kajanlæg, der kan håndtere tunge løft i forbindelse med blandt andet møller. Det er Lemvig Kommune, der ejer Thyborøn Havn, så derfor er alle udviklingsplaner for havnen politisk godkendt i Lemvig Byråd.

- Vi er bestemt ikke ved at forbygge os på Thyborøn Sydhavn. Der har været møller til Høvsøre inde over kajen, og godsmængderne på havnen er i en fin udvikling. Derfor er vi på vej med opfyldning af endnu et areal, siger borgmesteren.

Han ser mange muligheder for at udvikle havnen selv om man missede det første mølleprojekter. Der kommer nye muligheder, når de tunge møller skal håndteres, og da kan en havn med 10 meter vand blive attraktiv.

- Vi havde gjort os nogle tanker om gøre plads til en servicehavn, men vi har ikke investeret efter det endnu. Vi bygger til at udvikle og vækste havnen på sigt, siger Erik Flyvholm, der ser mange muligheder i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce