x
Annonce
112

Borgmester vil tilbageerobre politistation: Tryghed betyder altså noget for borgerne

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har smidt frakken og er trukket i arbejdstøjet. Nu skal Struer igen have en politistation. Arkivfoto: Morten Stricker
Niels Viggo Lynghøj (S) og hans folk i Struer Kommune vil kæmpe rigtig hårdt for at blive en de udvalgte byer, som får en nærpolitistation. Det bør en by af Struers størrelse have, mener borgmesteren.

Struer: - Jeg synes, det er vigtigt.

Så kort kan det egentlig siges, når man spørger borgmester i Struer, Niels Viggo Lynghøj (S) om, hvorfor kommunen har kastet sig ind i kampen for igen at få det, der lige nu politisk bliver kaldt en nærpolitistation.

- Vi er i gang med at skrive et brev til justitsministeren, og det er vi, fordi vi gerne vil give udtryk for, at det vil være helt rigtigt at lægge en af de vestlige nærpolitistationer i Struer, fortæller borgmesteren med henvisning til, at regeringen har foreslået at oprette ti stationer øst for Storebælt og det samme vest for.

Spørger man lidt nærmere ind til, hvad det er Niels Viggo Lynghøj forestiller sig, når han siger nærpolitistation, er svaret; "Lidt ligesom det, der var indtil for ganske få år siden".

- Der havde vi politi siddende i Struer, hvor vi dels kunne få en betjent til at være synlig i gadebilledet, hvilket er med til at give tryghed, og man kunne henvende sig til politiet, hvor man i dag skal til Holstebro.

Annonce

Jeg tænker, at der landspolitisk i øjeblikket er en forståelse af, at man nok er gået for langt. Det betyder noget for borgerne, og det er jo ikke den store, hardcore politistyrke, vi snakker om her.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer

Centralisering

Der var tidligere en tre-fire betjente i Struer, hvilket blev reduceret til to, inden det blev til ingen i 2017.

- Jeg har ikke nogen specielle krav til, hvor mange der skal være, men bare, at vi kan få lokalt politi placeret i Struer. Byen har en sådan størrelse, at der bør sidde et par betjente eller tre, ligesom der gør i Lemvig, siger Niels Viggo Lynghøj:

- Jeg tror ikke på, at vi får en døgn-betjent politistation i Struer, og man skal også samle ekspertiserne de rigtige steder, og så har man jo patruljevogne, som i dag nærmest er små politistationer.

Borgmesteren er godt overbevist om, at regeringen kan finde flertal for forslaget, og at det dermed kan blive til virkelighed.

- Den kæmpestore centraliseringsøvelse, der har rullet hen over landet de seneste år - vi havde jo engang både en byret og en decideret politistation i Struer - det er ligesom, den bevægelse går den anden vej i øjeblikket, siger Niels Viggo Lynghøj:

- Man har måske været lidt for firkantet i forhold til at få det hele samlet.

Er gået for langt

Ud over en nærpolitistation vil Niels Viggo Lynghøj også godt nævne genindførelsen af et reelt postkontor i Struer, som noget han kan se mening i, men i første omgang er fokus altså på betjentene.

- Jeg tænker, at der landspolitisk i øjeblikket er en forståelse af, at man nok er gået for langt. Det betyder noget for borgerne, og det er jo ikke den store, hardcore politistyrke, vi snakker om her, siger borgmesteren.

Og en nærpolitistation i Struer er i hans øjne ikke bare en udgift. Det relationsarbejde, en lokal betjent vil kunne lave med eksempelvis unge, kan sagtens vise sig at være godt givet ud på længere sigt, lyder det fra Niels Viggo Lynghøj.

- De unge vil jo få et andet forhold til en lokal betjent, end hvis der kommer en vogn med udrykning ude fra Holstebro. Jeg tror, det vil kunne være med til at nedskalere nogle af de konfliktpunkter, der engang imellem er.

Om Struer igen får politi siddende fast i byen, kan kun tiden vise, men borgmesteren og hans folk vil arbejde hårdt for det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Aflyser 1. maj-arrangementet

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce