Annonce
Holstebro

Borgmesterens dagbog: Det gør mig umådeligt trist at se, at volden stiger i hjemmet

- Jeg ser det også som en anerkendelse af det gode og store arbejde, man gør på krisecentret i Holstebro. Baggrund er trist, men derfor kan vi godt anerkende det arbejde, man udfører på krisecentret, siger H.C. Østerby. Foto: Morten Stricker
- Det er uhyggeligt at tænke på, at den nuværende situation får behovet for pladser på krisecentret til at stige, siger borgmeteren, der glæder sig over at Holstebro Krisecenter har fået penge til midlertidige pladser.
Annonce

Holstebro: Mens H.C. Østerby (S) glæder sig over, at Holstebro krisecenter har fået penge til at lave 10 nye midlertidige pladser til voldsramte kvinder, så erkender han blankt, at det sker på en trist baggrund:

- Det er desværre virkeligheden, at flere kvinder bliver udsat for vold - eller mere vold - når mange er tvunget til at være hjemme hele tiden. Man kan ikke undskylde det. Men forklaringen kan måske være, at der slet ikke er noget frirum for mange mere. Det hele bliver mere fortættet, siger borgmesteren.

- Men det gør mig umådeligt trist at se, at volden stiger i hjemmet. Det er aldrig acceptabelt, og det viser, at der nogle steder er noget helt galt, siger Østerby.

Men når situationen nu engang er, som den er, så er han glad for, at krisecentret i Holstebro er et af de krisecentre, der får penge til at lave nye midlertidige pladser.

- Jeg ser det også som en anerkendelse af det gode og store arbejde, man gør på krisecentret i Holstebro. Baggrund er trist, men derfor kan vi godt anerkende det arbejde, man udfører på krisecentret, siger H.C. Østerby.

Annonce

Teknologiens triumf

De nye tider byder dog også på mere positiv læring, mener borgmesteren.

- I dag skal jeg have videotelefonmøde med alle gruppeformændene. Vi skal blandt andet finde ud af, hvordan vi afvikler vores byrådsmøde på mandag. Jeg tror, at vi også efter krisen vil se, at vi har lært at mødes og holde møder på en helt anden måde, siger Østerby.

Han understreger, at der efter krisen fortsat vil være mange møder, hvor man stadig vil være fysisk sammen.

- Vi kan ikke holde budgetseminar med 50 mennesker via videotelefon. Men jeg tror omvendt, at vi også lærer, at mange møder kan vi godt klare på andre måder. På den måde får teknologien helt sikkert et gennembrud. Før har vi kunnet se begrænsningerne. Nu er vi tvunget til at få det til at fungere - og så viser det sig også, at det kan det sagtens i mange tilfælde, siger Østerby.

På dagens møde mellem de politiske gruppeformænd skal man således diskutere, om man kan gennemføre byrådsmødet som et telefonmøde.

Hver dag den kommende tid, tager avisen en snak med borgmesteren om, hvordan situationen ser ud fra det mennesketomme rådhus og hvilket tiltag, man gør for at afhjælpe virus-situationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce