Annonce
Erhverv

Brand-certificering sparer Spjald-håndværkere for måneders ventetid

Bygningskonstruktør Morten Østergaard (i midten) er blevet certificeret til at godkende brandsikring i byggeri. Det letter arbejdet for Spjald Tømrer og Snedker. Foto: Spjald Tømrer og Snedker
Fremover behøver Spjald Tømrer og Snedker ikke vente månedsvis på eksterne rådgivere, når byggeri skal have godkendt brandsikringen.

SPJALD: En opdatering af bygningsreglementet betyder, at kommunerne siden årsskiftet har overladt det til eksterne rådgivere at godkende brandsikringen i byggerier.

Det betød i begyndelsen af året, at der blev meldt op til fire-fem måneders ventetid på godkendelse. Men nu kan Spjald Tømrer og Snedker selv klare opgaven.

Bygningskonstruktør Morten Østergaard, der arbejder på Spjald-virksomhedens egen tegnestue, er nemlig blevet certificeret til at foretage godkendelse af byggerier op til ”brandklasse 2”. Det omfatter blandt andet skoler, plejehjem, industri- og avlsbyggerier og etagebyggeri op til 45 meter i højden.

- Man kan høre i branchen, at der har været en frustration over de nye regler. Vi er da også lidt træt af det, men vi vidste jo, at det ville komme. Så i stedet for at brokke os, gjorde vi noget ved det, så vi kan opretholde et smidigt byggeforløb, siger Morten Østergaard.

Annonce

Prøven er bestået

For ham var det nu heller ikke så svært at blive certificeret, takket være gode forudsætninger.

- Jeg har syv års erfaring fra et arkitektkontor og tre års erfaring med projektering og projektledelse hos Spjald Tømrer og Snedker, så jeg kontaktede Rambøll, som er én af meget få, der må certificere rådgivere. De inviterede mig til at aflægge prøve, og så blev jeg godkendt, fortæller Morten Østergaard.

Selv om det gik relativt let med at blive certificeret, så er han bevidst om, at der hviler et tungt ansvar på hans skuldre, når han skriver under på, at en bygning lever op til brandkravene.

- Brandsikring handler dels om at bygge på en måde, så man mindsker risikoen for, at bygningen kan bryde i brand, og at branden kan sprede sig – for eksempel ved et fornuftigt valg af materialer. Og så handler det om at sikre, at der især i etageejendomme er gode muligheder for at komme ud i sikkerhed, hvis bygningen alligevel skulle brænde, forklarer Morten Østergaard.

Vil rådgive andre

Spjald Tømrer og Snedker er i skrivende stund i gang med byggeri af et etage-boligbyggeri i Silkeborg, hvor Morten Østergaard får mulighed for at bruge sine nye kompetencer.

Den vestjyske entreprenør arbejder på at udvide kapaciteten på tegnestuen, så man snart også kan hjælpe andre entreprenører med byggerådgivning, herunder godkendelse af brandsikring.

Læs mere om brandsikring og brandklasser på www.bygningsreglementet.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce