Annonce
Vestjylland

Brand på skib i Thyborøn udvikler ikke længere farlig røg

Der var en del røgudvikling fra det fiskefartøj, der brød i brand onsdag formiddag i Thyborøn. Foto: Presse-fotos.dk
Et fiskefartøj på havnen i Thyborøn gik onsdag i brand. Røgen var så slem, at borgerne blev bedt om at holde sig indendørs en stor del af eftermiddagen og først på aftenen.

Thyborøn: Midt- og Vestjyllands Politi advarer ikke længere mod farlig røg ved en brand i et skib på havnen i Thyborøn, da branden ikke længere udvikler sundhedsskadelig røg.

Branden udbrød onsdag formiddag fiskefartøjet, der lå til kaj ved havnen i Thyborøn og var under ombygning.

– Branden er opstået på i et lastrum på nederste dæk, formentlig i forbindelse med noget arbejde på båden, fortæller vagtchef ved Midt– og Vestjyllands Politi Jesper Brøndum.

Annonce

Alle blev reddet ud af båden, og hverken besætningsmedlemmer eller håndværkere på skibet kom til skade.

Branden var dog i første omgang svær at slukke. En kraftig røgsøjle steg desuden op fra fartøjet, og det fik politiet til at udsende et røgvarsel, hvor de på grund af sundhedsfaren bad folk holde sig indenfor.

– Røg er altid farligt, men det var også et varsel om at passe på, for røgen kunne være til gene, siger Jesper Brøndum.

Branden udbrød onsdag formiddag i et lastrum på nederste dæk. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet opfordrede også folk til at holde sig væk, så man ikke generede slukningsarbejdet. Dette var folk gode til at overholde.

Vagtchef Jesper Brøndum oplyste ved 17-tiden, at branden så småt var ved at gå i sig selv igen, men at man skulle i gang med efterslukning. Hertil var hjemmeværnet kommet for at hjælpe.

Af politiets pressemeddelelse fremgår det, at efterslukningen stadig er i gang. Området vil desuden være spærret af indtil brandundersøgelserne er foretaget. Dette kan tage flere dage.

Brandvæsnet var massivt til stede for at slukke branden. Senere fik de hjælp af hjemmeværnet til efterslukningsarbejdet. Foto: Presse-fotos.dk

Hvis man er kommet til at indånde røgen, og oplever hovedpine eller andre gener, skal man søge egen læge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce