Annonce
112

Brandsag fra Kirkegade: 38-årig er nu løsladt

Det var her i Kirkegade i Struer, at branden fandt sted den 16. november. Arkivfoto: Frede Stengaard
Efter at have siddet varetægtsfængslet siden midten af november er en 38-årig mand nu sendt på gaden igen - en afgørelse, der er kæret til landsretten.
Annonce

Struer: Den 38-årige mand, der siden midten af november har siddet varetægtsfængslet for at skulle have sat ild til sin egen lejlighed i en boligblok i Kirkegade i Struer, er nu løsladt igen.

Det fortæller Jeppe Pedersen, der er politiassistent i Midt- og Vestjyllands Politi og arbejder med sagen.

- Dommeren mente ikke, at det grundlag, han oprindelig blev varetægtsfængslet på, var til stede mere, forklarer Jeppe Pedersen og fortsætter:

- Han (den 38-årige, red.) blev varetægtsfængslet, fordi man var bange for, at han ville gøre det igen. Den risiko - mente dommeren - ikke længere var til stede.

Det er hverken politi eller anklagemyndighed enig i, og sagen, der var for retten i Holstebro torsdag formiddag, er derfor langt fra slut endnu i forhold til varetægtsfængslingen af den 38-årige. - Vi har kæret afgørelsen til landsretten og bad om opsættende virkning, så han skulle have været varetægtsfængslet indtil afgørelsen fra landsretten. Det imødekom dommeren ikke, siger Camilla Berg, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Dommeren mente ikke, at det grundlag, han oprindelig blev varetægtsfængslet på, var til stede mere.

Jeppe Pedersen, politiassistent i Midt- og Vestjyllands Politi

Annonce

Erkender fortsat

Det betød, at den 38-årige var fri til at gå og nu kan give sig til at vente på landsrettens afgørelse, som formentlig kommer i løbet af de kommende dage.

- Anklagemyndighedens påstand er, at det grundlag, han blev varetægtsfængslet på - gentagelsesrisiko - er uændret. Det var så dommerens vurdering, at der ikke længere er gentagelsesrisiko, forklarer Camilla Berg.

Anklageren kan yderligere oplyse, at den 38-årige fortsat erkender brandstiftelse, og at der er ved at blive lavet en personundersøgelse af ham.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi erkender den 38-årige at have sat ild på noget i lejligheden, men ikke at han ville brænde den ned.

Struer Boligselskab, som den 38-årige havde lejlighed hos, har tidligere fortalt, at manden stod over for at blive sat på gaden, da branden fandt sted.

I den sammenhæng forsøgte boligselskabet også at råbe relevante myndigheder, som måske kunne tage hånd om den 38-årige, op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Annonce