Annonce
Erhverv

Bremdal Radio & Tv har haft et godt år: - Når alle går mere hjemme, vil vi også have god lyd og bedre wi-fi

Morten Kristensen, indehaver af Bremdal Radio & Tv. Foto: Thomas Maxe
Fokus på god service er nøglen til succes i detailhandelen, og det gælder også for Bremdal Radio & Tv.

BREMDAL: 1978 var et stort år for lyd og billede: Tv-seerne kunne på farvefjernsyn følge med i fodbold-VM, hvor værtslandet Argentina vandt trofæet. Og radiolytterne kunne høre Shu-Bi-Duas nye album med blandt andet ”Den røde tråd” og ”Danmark”, udgivet i stereolyd på grammofonplade og kassettebånd.

Hvis man manglede et tv eller musikanlæg dengang, så var der gode åbningstilbud hos Bremdal Radio & Tv, som i 1978 åbnede dørene i konkurrence med to-andre forhandlere i Struer-området.

Og her på torvet i Bremdal ligger forhandleren såmænd endnu - i dag som den eneste lokale radio- og tv-forhandler med både salg af nye varer og reparation og service af brugt udstyr.

Annonce

- Vores kunder bor typisk inden for en radius af 50 kilometer herfra. Men vores montører kører af og til længere endnu. En af dem startede dagen i Aalborg, og en anden har været i Juelsminde for at montere et lydanlæg i en stor lystbåd, som en af vores lokale kunder har liggende dernede, fortæller Morten Kristensen, indehaver og anden generation i familiefirmaet Bremdal Radio & Tv.

Bremdal Radio & Tv

  • Bremdal Radio & Tv er en del af Expert-kæden. Forretningen har status som officiel Bang & Olufsen-forhandler og er desuden ekspert i at reparere og servicere apparaterne.
  • Morten Kristensen er anden generation i spidsen for Bremdal Radio & Tv. Hans far, der åbnede forretningen i 1978, er fortsat ansat sammen med ti øvrige medarbejdere.
  • Ved siden af de nye produkter er Bremdal Radio & Tv en af meget få specialforretninger, som også forhandler brugte B&O-anlæg. Samlere og hifi-entusiaster fra hele verden køber de renoverede anlæg – ofte til priser, som er højere end den oprindelige nypris.
  • Ud over at sælge og reparere radio- og tv-apparater har forretningen i Bremdal voksende efterspørgsel på hjælp til at montere udstyret, herunder hjælp til at få de mange trådløse enheder til at spille sammen.
  • Radio- og tv-markedet er præget af ekstremt hård konkurrence. Bremdal Radio & Tv har oplevet både fede og magre år, men det seneste år skiller sig positivt ud med et flot samlet overskud på driften af butikssalg og servicevirksomhed på knap en million kroner.
  • Hjemmeside: www.bremdal-radio.dk

Et gammelt mundheld siger, at ”når det går godt for Bang & Olufsen, så går det også godt i Struer”. Lige nu går det rigtig godt for fabrikken, og det kan ganske rigtigt mærkes hos Bremdal Radio & Tv, som altid har haft særlig ekspertise inden for salg og service af Bang & Olufsen-produkter.

- Det nye ”Contour”-tv på 48 tommer har været en kæmpe-succes for Bang & Olufsen. Det koster 40.000 kroner - inklusive vægbeslag og surround-sound, så det har en pris, der appellerer lidt bredere end tidligere modeller. Det er stadig ikke det billigste tv, men det skal det heller ikke være. Bang & Olufsen er kvalitet og en oplevelse, og det er lækkert at se på - også når apparatet er slukket, siger Morten Kristensen og fremviser det nye tv med et lydpanel beklædt med træ.

Kunder vil have service

Bremdal Radio & Tv har det seneste år fordoblet sit driftsoverskud. Det skyldes dog ikke alene, at det igen er blevet moderne at eje produkter med det berømte B&O-logo. Nøglen til den lokale forhandlers succes handler i høj grad om to klassiske dyder for detailhandel: Bredt sortiment og god service.

- Vi er en del af Expert-kæden, så vi sælger lige så gerne et LG- eller Samsung-tv. Og det, der ikke står i butikken, kan vi hurtigt skaffe hjem fra et sortiment på over 15.000 varenumre.

- Samtidig har vi prismatch, så man skal ikke være bange for at gå glip af et godt tilbud ved at handle her i stedet for hos et af de store varehuse, fortæller Morten Kristensen.

De nye hovedtelefoner og trådløse højttalere har givet Bang & Olufsen ny vind i sejlene med produkter i moderigtigt design, som mange flere har råd til. Foto: Thomas Maxe

Han og de 11 kolleger i Bremdal kan samtidig noget helt særligt, som de store varehuse har svært ved at finde tid til: De kan hjælpe brugerne i gang med at bruge apparaterne.

- Dengang, man lancerede begrebet ”plug and play”, blev jeg ærligt talt nervøs, for hvad skulle vores montører leve af? Men der er jo sket det modsatte: Vi har ansat flere, for produkterne bliver mere og mere avancerede, og samtidig har mange brug for hjælp til at opgradere trådløse netværk for at få computere, telefoner, iPads og musikanlæg til at spille helt rigtigt sammen. Det hjælper vi også gerne med, siger Morten Kristensen.

Især de lidt ældre kunder kommer ofte i knibe, når de skal tage ny elektronik i brug. Det har givet basis for helt nye serviceydelser for den lokale radioforhandler.

- Mange ældre får hjælp af børn og børnebørn, når de skal tage et nyt tv eller musikanlæg i brug. Men nogle gange bor familien langt væk, eller som en kunde sagde til mig: ”Det er ikke så tit, børnene besøger mig, så når de kommer, skal de da ikke sidde og bruge tid på at indstille mit tv.” Derfor har vi et serviceabonnement, hvor vi tilbyder hjælp, så man også kan henvende sig, hvis der for eksempel pludselig kommer en opdatering til Nem-ID, og man skal have hjælp til at opdatere telefon eller iPad, forklarer Morten Kristensen.

Annonce

Brugt B&O i høj kurs

Ved siden af salg og service af nye apparater har Bremdal Radio & Tv en helt særlig nicheforretning: Renovering og salg af brugte Bang & Olufsen-produkter. På webshop’en finder man blandt andet nogle af de populære pladespillere med tangential-arm eller en retro-transistorradio.


Det kan have stor affektionsværdi at få renoveret bedstemors gamle B&O-transistorradio og beholde den som et minde.

Morten Kristensen, indehaver af Bremdal Radio & Tv


- Vi får ofte henvendelser fra nogen, som har arvet gamle B&O-anlæg. Nogle gange kan vi tilbyde at købe dem, så vi kan sætte dem i stand og sælge dem videre, men ofte er de slet ikke til salg. Det kan have stor affektionsværdi at få renoveret bedstemors gamle B&O-transistorradio og beholde den som et minde, og så betyder det ikke så meget, at det måske var billigere at købe en ny, fortæller Morten Kristensen.

Det er ikke kun danskere, som har fået smag for nostalgien i brugte musikanlæg. Bremdal Radio & Tv har fået opdateret sin webshop, så den nu også kan kommunikere på engelsk til de stadigt flere internationale kunder. Det har blandt andet hjulpet en glad fødselar i Frankrig til at få fingre i en Beogram 4000-pladespiller, som han længe havde drømt om at eje.

Læs mere om forretningen eller snup en nostalgisk rundtur blandt et par hundrede brugte B&O-klenodier på www.bremdal-radio.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce