Brobyggerne arbejder med at bygge bro over de grøfter, der opstår i samfundet.
Özlem Cekic har været ude på mange skoler og både mærket og set, hvordan mødet og samtalen kan rykke ved fordomme.
-I Tingbjerg er der en del unge med fordomme om homoseksuelle, og vi arrangerede et møde på en skole med en repræsentant fra LGBT. De unge var formidable til at lytte og spørge. De var så nysgerrige. Her kunne man se, at mødet kan noget helt mirakuløst, fortæller Özlem Cekic.
Brobyggerne er meget mere end dialogkaffe med Özlem, som i øvrigt slet ikke kan lide kaffe. Foreningen står bag Brobyggerugen, hvor man underviser børn i konflikter og fordomme. Det er målet, at Brobyggerugen på et tidspunkt bliver et landsdækkende fænomen en fast uge om året.
4,5 mio. kroner
Sidst i 2020 fik Brobyggerne 4,5 millioner fra Nordeafonden, Tryg Fonden og Folketinget. De skal bruges til bl.a. at uddanne 200 brobyggere, som skal lave 100 dialogarrangementer rundt i landet – på tværs af etnicitet, alder, køn og geografi. 500 elever skal gennem et brobyggerforløb, og 40 lærere skal lære metoden med dialogkaffe.
-Det er en blåstempling af projektet, at Christiansborg har bevilget penge. Det er en anerkendelse af, at samtalen er en del af løsningen, siger Özlem Cekic, der allerede har mange samarbejdspartnere, der ønsker at blive en del af projektet.
Özlem Cekic-Det er en blåstempling af projektet, at Christiansborg har bevilget penge.
-Det største problem bliver at sige, at vi kun har 200 pladser.