Struer

Broen Struer er taknemmelig for kunstprojekt

Broen Struer fik i sidste måned frivillighedsprisen ved nytårskuren i Folkets Hus. Nu har Broen Struer udsigt til nye indtægter via et kunstprojekt. Arkivfoto

Broen Struer er begejstret for det kunstprojekt, som kunstneren Henrik Busk Andersen og Hjerm Kunstgalleri har søsat. Små skulpturer af Vestjyden sælges for 1500 kroner stykket - heraf går cirka 700 kroner til Broen Struer.

Struer: - Vi er dybt taknemmelige for, at Hjerm Kunstgalleri og kunstneren Henrik Busk Andersen har skabt dette projekt. Vi har netop i bestyrelsen talt om, hvordan vi kan få erhvervslivet i Struer til at påtage sig et socialt ansvar, og så melder Hjerm Kunstgalleri og Henrik Busk Andersen sig på banen med socialt ansvar via dette kunstprojekt. Det er jo fantastisk, siger Karin Houmann, der er formand for Broen Struer.

Den nordjyske kunstner Henrik Busk Andersen har foræret Struer Kommune bronzeskulpturen Vestjyden, der skal stå på havnen i Struer. Den afsløres og indvies fredag den 22. februar.

Der er samtidig støbt en række små udgaver af Vestjyden. De er 13 centimeter i højden og kan købes hos Hjerm Kunstgalleri. Prisen er 1500 kroner stykket, og heraf går overskuddet ubeskåret til Broen Struer. Det er anslået, at hver solgt skulptur vil give cirka 700 kroner til Broen Struer, der hjælper udsatte børn til et aktivt fritidsliv.

- Vi arbejder hele tiden med at skaffe penge, så derfor er det rigtig flot og vigtigt for os med dette initiativ. Vi har et årligt budget på mellem 200.000 og 250.000 kroner, så alle bidrag - store som små - tæller, siger Karin Houmann.

Der kommer en del private bidrag, og der er også fonde, der bidrager til Broens arbejde.

Vi arbejder hele tiden med at skaffe penge, så derfor er det rigtig flot og vigtigt for os med dette initiativ.

Karin Houmann, formand for Broen Struer

Bryder den sociale arv

Broen Struer hjælper omkring 100 børn om året - sidste år lå tallet på 108 børn.

Det er forskelligt, hvor stort behovet er hos det enkelte barn. Hos nogle skal der måske både betales kontingent til f.eks. en idrætsklub og samtidig betales for sportstøj - hos andre skal der måske betales for en sovepose, så barnet kan komme med på spejderlejr.

- Det er jo ude i foreningerne og spejderkorpsene m.v., at det vigtige arbejde foregår. Det er dér, at de frivillige og engagerede ledere gør en forskel for det enkelte barn. Mange gange skal der ikke nødvendigvis så meget til, før man får brudt den sociale arv. Vi arbejder for, at så mange børn som muligt kan være med i det fællesskab, der er i en forening - at så mange børn som muligt kan få del i de værdier, der er i "foreningsdanmark", siger Karin Houmann.

For Broen Struer gælder det om at være så synlig som muligt, så donationerne ikke stopper. I sidste måned fik Broen Struer overrakt frivillighedsprisen ved den kommunale nytårskur i Folkets Hus, og nu er dette kunstprojekt så på banen - det kan både bidrage med kroner i kassen og samtidig skabe opmærksomhed omkring Broens arbejde.

- Jeg har ikke hørt om lignende kunstprojekter i andre Broen-afdelinger i landet - det er formentlig det første af sin art, siger Karin Houmann.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

112

Knallert-razzia på Limfjordsskolen: - Jeg går fuldstændig amok, hvis I piller ved dem

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

112

Mand fundet død ud for Venø

Struer For abonnenter

Signe blev ramt af stress i skolen: Jeg overvejede, om det var det hele værd

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer

Skoleelever fejrede det nordiske samarbejde

Annonce