Annonce
Holstebro

Brugtvognsforhandler i shitstorm: Søger ny medarbejder - der ikke skal have fuld løn

- Jeg synes ikke, jeg gør noget forkert. Jeg prøver bare at drive en forretning og samtidig at hjælpe nogen, der sidder hjemme og ikke har et arbejde - og hvis jeg tager en sælger, der har gået hjemme i et år, er han nok lidt mere rusten, end hvis jeg henter en sælger ovre hos naboen, som er i job, siger brugtvognsforhandler Daniel Kastberg. Arkivfoto: Jan Briks.
Et stillingsopslag på Facebook har udløst shitstorm mod bilfirma og får også panderynkerne frem på rådhuset. Autoforhandler føler sig misforstået.
Annonce

Holstebro: ”Klargøringsmand / sælger søges. Kastberg Biler har travlt i klargøringen & derfor søger vi en ny medarbejder! Det er et krav at du har mulighed for seks måneders løntilskud, hvorefter vi vil snakke fastansættelse. Typisk er kravet seks måneders ledighed for løntilskud.”

Sådan skriver Kastberg Biler i et stillingsopslag på de sociale medier, hvilket har udløst en shitstorm mod brugtvognsforhandler Daniel Kastberg.

”FØJ for pokker. Grotesk udnyttelse af systemet, har blandt andre Torkild Toftdal kommenteret på Facebook.


Det hører ingen steder hjemme. En virksomhed, der har travlt og behov for ordinær arbejdskraft, skal selv betale for det. Løntilskud må ikke fortrænge ordinært arbejde

Søren Landkildehus, arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune.


Også på rådhuset vækker stillingsopslaget undren.

- Jeg tror, han gør regning uden vært. Det hører til sjældenhederne, at vi bevilger seks måneders løntilskud, siger arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus.

Han mener, at opslaget "givetvis" var blevet censureret, hvis det var lagt op på Jobnet - og ikke Facebook.

- Det hører ingen steder hjemme. En virksomhed, der har travlt og behov for ordinær arbejdskraft, skal selv betale for det. Løntilskud må ikke fortrænge ordinært arbejde, siger Søren Landkildehus.

Annonce

Misforstår opslaget

Daniel Kastberg er overrasket over reaktionerne.

- Jeg er ked af, at folk tilsyneladende har misforstået opslaget og tror, at jeg kun er ude på at udnytte systemet. Det er ikke tilfældet. Jeg vil gerne hjælpe dem, der går hjemme og ikke har et arbejde - og jeg har været i kontakt kommunen, som sagde, at det var fint, hvis jeg selv kunne finde nogen, fortæller Daniel Kastberg.

Men hvorfor er det et krav for at få jobbet?

- Jo flere, der kommer i arbejde, jo flere betaler skat og bidrager til samfundet, og jo bedre får vi det alle sammen. Det må være sund logik for alle, og derfor prøver jeg at hjælpe folk, der står uden for arbejdsmarkedet. Det gør mange andre virksomheder også - den eneste forskel er, at jeg skriver det på Facebook, siger brugtvognsforhandleren.

Kastberg Biler har valgt at fjerne stillingsopslaget igen.

Hvis du ikke synes, du gør noget forkert, hvorfor så slette opslaget?

- Fordi folk misforstår opslaget og regner med, at efter seks måneder med løntilskud, får man sparket. Det er ikke det, jeg lægger op til her, og rent faktisk har jeg tre medarbejdere, som alle er startet i løntilskud hos mig, men som i dag er fastansat på ordinære vilkår, siger Daniel Kastberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce