Sport

Bruun: Det er nok det største, man kan opnå indenfor mit fag

Michael Bruun er endnu engang med landsholdet, som han også var i november og december med kvindelandsholdet. Liselotte Sabroe/Scanpix 2018

Michael Bruun er for første gang med herrelandsholdet til en slutrunde som målmandstræner. Optakten har været travl inden aftenens kamp mod Chile, men der bliver også tid til at nyde det og sætte pris på den kæmpe oplevelse, der venter.

København: Torsdag aften går det danske herrelandshold på banen til den første VM-kamp mod Chile i en udsolgt Royal Arena i København.

De sidste par uger er blevet brugt på træningskampe, forberedelse og styrketræning. I aften er det alvor, og det er noget, som hele landsholdet har set frem til. For selvom man ikke skal være med til at vinde slaget inde på banen, så giver det stadig den kriller i maven, som opstår inden enhver vigtig kamp og turnering. Det er i hvert fald tilfældet hos målmandstræner Michael Bruun.

- Det er lidt den samme spænding, man havde som spiller. Det bliver rigtig spændende at se, om al den forberedelse, vi har lavet, bærer frugt, siger Michael Bruun, som til dagligt er målmandstræner i TTH Holstebro, og udover A-landsholdene også er træner på ungdomslandsholdene.

Han står for at forberede videoklip til Niklas Landin og Jannick Green, så de kan forberede sig bedst mulige på de forskellige modstandere. Derudover har han en daglig målmandstræning, hvor den står på forberedelsesskud og bevægelser mod målmændene, som minder om det, de møder i den næste kamp.

Det er to målmænd af topklasse, som Michael Bruun skal forsøge at gøre endnu bedre. Især Niklas Landin er en af verdens bedste målmænd, og det oplagte spørgsmål er, om Michael Bruun overhovedet kan lære en målmand af den kaliber noget.

- De er begge topprofessionelle og arbejdsomme. Jeg ved ikke, om jeg decideret kan lære dem noget, men jeg tror, at jeg kan være en god sparringspartner for dem, siger Michael Bruun.

Det er et stort flueben, jeg får sat i bogen ved at være med her, og det er nok det største, man kan opnå indenfor mit fag.

Michael Bruun, målmandstræner

Fantastisk oplevelse

Den vigtigste og mest markante rolle for Michael Bruun er inden kampen.

Under kampen er det meget op til målmandsduoen selv at justere undervejs, hvis der er behov for det. Det kan ske, at Michael Bruun tager fat i dem i pausen, hvis han har nogle input, men ellers er han overladt til rollen som tilskuer under kampen, og det er lidt af et skifte, i forhold til dengang han selv vogtede buret.

- Jeg kan bare sidde og håbe på, at de præsterer rigtigt godt. Jeg lever mig selv rigtig meget med i kampene undervejs, og ligesom spillerne vil jeg også bare rigtig gerne vinde, siger Michael Bruun.

Han lægger ikke skjul på, hvor stolt han er over, at være med til sådan en slutrunde. Og så på hjemmebane. Når nationalmelodien spiller foran cirka 12.500 tilskuere, så tror han, at det for alvor går op for ham, hvad han er en del af.

- Når det sker, så tror jeg, at jeg for alvor begynder at nyde det. Det er et stort flueben, jeg får sat i bogen ved at være med her, og det er nok det største, man kan opnå indenfor mit fag, siger Michael Bruun.

Hvis der skulle sidde nogle derhjemme, som stadig overvejer, om de vil tage ud i arenaerne for at se holdet, så har Michael Bruun en klar opfordring.

- Det er langt fra hvert år, at der kommer slutrunder på hjemmebane. Jeg håber, at folk har lyst til at bakke op om holdet, for der venter noget af en oplevelse, siger Michael Bruun.

0/0
Annonce
Lemvig-Thyborøn

Lemvig henter forsvarsspecialist hjem til Vestjylland: - Nu kan jeg endelig kalde mig ligaspiller

Håndbold

Skjern, Skanderborg og Ribe-Esbjerg venter i pokalen

Fodbold For abonnenter

Holdet der har tabt 13-2 og 18-0: Det gør langt mere ondt at tabe 3-2

Sport

Syvende sejr i træk sendte LGF i serie 2

TTH Herrer For abonnenter

TTH og cheftræner skal snakke fremtid inden sommerferien

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent tager tre år i TTH

Sport For abonnenter

Duffy ødelagde Højbjergs fest

Lemvig-Thyborøn

LTH henter tidligere stortalent og en tårnhøj nordmand

Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

Annonce