Lemvig

Budgetforhandlinger udskudt

Der er ingen aftale mellem regeringen og KL endnu på grund af valget, så derfor udskyder Lemvig Byråd sit budgetseminar med en måned

Lemvig: Meget usædvanligt skal Lemvig Byråd i år først på budgetseminar sidst i september.

Normalt er det sidst i august, byrådsmedlemmerne sammen med de øverste embedsfolk tager to dage af sted for at gennemgå økonomien og tage de første, men afgørende drøftelser af, hvordan budgettet for det kommende år skal se ud. I de senere år har man så allerede inden byrådsmødet i september haft et budgetforlig på banen, så det kunne indgå som første behandling af budgettet inden den endelige vedtagelse af budgettet på byrådsmøde til starten af oktober.

Men det når man ikke i år. Folketingsvalg og den langvarige regeringsdannelse har betydet, at kommunerne ikke har fået de nødvendige oplysninger fra ministerierne, så man i år ikke har et grundlag for at indlede budget-drøftelserne på den normale tid i august. Der er ingen aftale mellem regeringen og KL endnu, og den forventes først til september.

I stedet bliver det først torsdag-fredag den 26. og 27. september, man tager af sted. Det betyder, man ikke kan følge den sædvanlige tidsplan for budgetvedtagelsen, hvor man har 1. behandling på mødet i september og endelig vedtagelse før 15. oktober. Nu kan man tidligst nå de to behandlinger af budgettet i oktober - måske det sidste i starten af november. Det vil man ikke kunne klare med de ordinære planlagte byrådsmøder, så der skal mindst ét ekstraordinært til, for at man kan få budgettet vedtaget.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Mere end en måde at erstatte 149 mål og 93 assist

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce