Struer

Busbesparelser udskydes til sommer - nu er det op til Holstebro

Der er fundet 15 millioner kroner, så de vedtagne besparelser på blandt andet rute 23 skubbes et par måneder. Arkivfoto: Stine Kjærside

Struer/Holstebro: Region Midtjyllands Udvalg for Regional Udvikling har nu sammen med Midttrafik og kommunerne fundet 15 millioner kroner, som kan udskyde de ellers vedtagne besparelser, som blandt andet rammer busrute 23 mellem Holstebro og Struer.

Der er tale om et engangsbeløb, som betyder, at de nye køreplaner først træder i kraft 29. juni 2019 i stedet for 1. april, som det ellers var planen. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Grunden er - lyder det fra regionen - at kommunerne i høj grad ønsker at videreføre driften af de ruter, regionen ikke længere ønsker at finansiere, og den overtagelse skal de have lidt bedre tid til at planlægge.

De 15 millioner kroner er blandt andet fundet i en merindtægt fra Midttrafiks samarbejde med DSB, positiv udvikling på lufthavnsruten til Billund samt et uventet mindre forbrug i Midttrafiks administration.

Venter på Holstebro

I Struer har man allerede fundet en løsning, hvor kommunen finder 31.000 kroner om året til rute 23, hvilket betyder, at den kan køre videre som hidtil, hvis Holstebro Kommune vel at mærke også vil være med.

I Holstebro skal man finde frem til et lignende beløb, og det er ikke usandsynligt, at det kan lade sig gøre, hvis man spørger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

- Vi har først sagen oppe på vores møde den 18. december, og vi er vidende om beslutningen fra Struer og har en dialog om det. Jeg kan selvfølgelig ikke love noget, men min og mit partis holdning er, at vi har en stor interesse i, at ruten fortsætter. Det er det, vi arbejder ud fra, siger han.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Struer

Skoleelever fejrede det nordiske samarbejde

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Kultur

- Der er et eller andet specielt, der binder klubbens medlemmer sammen

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

112

Mand fundet død ud for Venø

Struer For abonnenter

Signe blev ramt af stress i skolen: Jeg overvejede, om det var det hele værd

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Struer

Flere og flere melder sig syge

Annonce