Annonce
Erhverv

Businesspark får lov at låne en million

Den lokale businesspark får lov at låne en million kroner af byrådet i Struer. Arkivfoto: Morten Stricker
Byrådet har besluttet, at BusinessPark Struer i første omgang kan låne en af de to millioner kroner, parken har ytret ønske om

Struer: Et fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø. Det er, hvad Struer BusinessPark - ifølge dagsordenen til byrådet i Struers møde i denne uge - ønsker at etablere.

Dette ønske blev i sin fulde længde fremlagt for politikerne i forbindelse med budgetforhandlingerne sidste år.

Af dagsordenteksten til byrådsmødet tirsdag kan man læse, at det bestod af i alt fire elementer. Tre af dem blev godkendt og bevilget i forbindelse med budgetaftalen for 2020 og årene frem til 2023.

Det første er et tre-årigt tilskud på 100.000 kroner pr. år vedrørende samspils-miljø for iværksættere/virksomheder/uddannelsesinstitutioner.

Det andet er et tre-årigt tilskud på 500.000 kroner pr. år vedrørende digital transformation, og det tredje et rentefrit lån på 400.000 kroner til opdatering af møde og konferencefaciliteter.

Det fjerde punkt omhandlede et rente- og afdragsfrit lån på tre millioner kroner til et nyt, fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø.

Annonce

Vi lavede en aftale om, at vi ikke for nuværende kunne finde de tre millioner kroner, men at der skal laves en nærmere analyse af det. Det betyder, at vi her i det næste stykke tid skal have en analyse af de ting, de vil for de tre millioner kroner, så det her er ikke ensbetydende med, at der nu er lukket helt ned for det her.

John Christoffersen (S), viceborgmester i Struer, tilbage i oktober

Barberet ned

Om dette fjerde punkt sagde viceborgmester John Christoffersen (S), der har plads i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget, tilbage i oktober, at:

- Vi lavede en aftale om, at vi ikke for nuværende kunne finde de tre millioner kroner, men at der skal laves en nærmere analyse af det. Det betyder, at vi her i det næste stykke tid skal have en analyse af de ting, de vil for de tre millioner kroner, så det her er ikke ensbetydende med, at der nu er lukket helt ned for det her.

Beslutningen på byrådsmødet i denne uge blev da også, at der bevilges en million kroner til igangsætning af et nyt, fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø i 2020 som et rente- og afdragsfrit lån.

Det oprindelige ønske om et lån på tre millioner kroner er siden blevet barberet ned til et ønske om et på to millioner kroner, hvoraf en million ønskes i 2020, således at aktiviteter kan iværksættes om planlagt, hedder det i dagsordenteksten.

Indstillingen var herudover, at den samlede finansiering indgår i budgetdrøftelserne ved budgetlægningen for 2021.

Søren Johansen og resten af BusinessPark Struer ønsker at etablere et fremtidssikret og konkurrencedygtigt iværksættermiljø. Arkivfoto: Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Lemvig

Topper listen over grønne kommuner

Lemvig

Præst laver national påskeside

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce