Annonce
Erhverv

Ny uddeler: Der har altid været noget særligt ved den butik

42-årige Claus Schildt er pr. 1. marts tiltrådt som ny uddeler i Dagli'Brugsen i Bøvlingbjerg. Foto: Benny Gade
Claus Schildt har i flere år haft et godt øje til Dagli'Brugsen i Bøvlingbjerg. Nu er han blevet uddeler.

Bøvlingbjerg: Claus Schildt kendte godt Dagli'Brugsen i Bøvlingbjerg, inden han 1. marts satte sig bag uddelerens skrivebord.

- Der har altid været noget særligt ved den butik, siger han, men uden at være i stand til at sige præcist, hvad det handler om.

Claus Schildt kørte i 10-15 år kørt som sælger for forskellige virksomheder, og turene bragte ham også til Bøvlingbjerg.

- Og allerede dengang var der noget anderledes over den her butik, siger han.

Hans interesse understreges af, at han tidligere har søgt stillingen som uddeler i butikken, men uden at få den.

- Jeg nåede aldrig til samtale, da jeg forinden fik et andet job, siger han.

Da stillingen blev slået op igen i år, kunne han alligevel ikke lade være med at søge igen. Og denne gang fik han stillingen og er glad for at få muligheden for at prøve kræfter som uddeler i butikken.

Claus Schildt er uddannet i Coop-kædens butikker i 1997, men dengang var han stadig for ung til at stille sig bag en disk. Han blev i stedet sælger for Coca Cola og senere Würtz i en årrække, inden der blev brug for ham som souschef i Superbrugsen i Vinderup. Her var han i to år, inden han igen forsøgte sig som sælger af kaffe og senere brød. Det blev til mange kilometer og mange timer på landevejen i nogle år, hvor han betegner radioen som sin bedste ven. Han begyndte at mangle kolleger og snakke med kunderne i en butik, så derfor blev han glad, da han fik mulighed for at vende tilbage til sit gamle job i Superbrugsen i Vinderup. Efter et par år blev han uddeler i Brugsen i Kloster, hvor han var i 10 måneder, inden stillingen i Bøvlingbjerg blev ledig.

- Butikken i Kloster var en lille butik med en opsætning på 10 millioner kroner om året. Brugsen i Bøvling er lidt større med en omsætning sidste år på 14 millioner kroner, siger han.

Til gengæld er det en butik, der sidste år savnede opbakning fra byens indbyggere for at kunne løbe rundt, men det skræmmer ikke Claus Schildt.

- Den forrige uddeler har gjort et stort stykke arbejde for at få butikken på rette spor, og jeg skal sådan set bare fortsætte det arbejde, siger Claus Schildt, som dermed ikke lægger op til store revolutioner i butikken.

- Selvfølgelig kommer man som ny uddeler med ideer, men de skal komme i et tempo, hvor både personale og kunder kan være med. Vi skal have de lokale folk til at handler her, hvis de vil bevare deres butik. De skal forstå, at det ikke blot handler om prisen. De må også gøre op, hvad det koster dem, hvis butikken en dag ikke er her mere, siger Claus Schildt.

Han tror dog på butikkens fremtid, selv om dagligevarebranchen er trængt.

- Butikken har et stort opland, og der er langt til de nærmeste butikker. Derfor er jeg optimistisk og ser det bare som en spændende udfordring at få enderne til at nå sammen, siger Claus Schildt.

I dag bor uddeleren i Hjerm, hvor han er gift med Louise, som han har har tre børn sammen med. Louise arbejder iøvrigt som lægesekretær i Lægehuset i Bøvlingbjerg.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

300 elever dystede i skolebasket

Annonce