Holstebro

Butiksejere: Flyt den kommende biograf

Flere butiksejere er træt af planerne om at placere en ny biograf lige her, hvor der både er gennemgange til Nørregade og attraktive p-pladser. De foreslår, at biografen flyttes, så den i stedet bliver nærmeste nabo til Badeland. Biografen vil blive en 2500 kvadratmeter stor bygning, der kan blive 13 meter høj. Arkivfoto: Johan Gadegaard

En række butiksejere mener, at en ny biograf på Enghaven vil spærre for kundernes lette adgang fra parkeringspladsen til gågaden.

HOLSTEBRO: En række butiksejere har sendt en indsigelse mod lokalplanen for en ny biograf på Enghaven. Selv om de generelt er meget tilfredse med planen om at opføre en ny biograf med tilhørende restaurant eller café, centralt i byen.

Det er ni forskellige butiksejere i området, som har sendt enslydende indsigelser og ændringsforslag til lokalplanen. Blandt dem er Mogens Pedersen, som ejer de to bygninger i Nørregade 12 (tidligere Nordea) og Nørregade 14 med en arkade imellem og lejligheder i Baghuset, Sinnerup i Nørregade 6 og Michael Ulsted i Nørregade 8.

- Det er fantastisk, at man vil placere en stor kasse netop det sted, hvor p-pladserne på Enghaven er forbundet med gågaden. Det er så dårligt, som det kan være, siger Poul Sinnerup, som har butik i Nørregade 6.

Pointen i indsigelserne er, at en række ejendomme fra Hotel Schaumbourg til Sinnerup ikke blot har facade mod Nørregade - men også flere passager og indgange fra Enghaven. Det miljø vil blive svækket af bebyggelsen - som i stedet vil give "døde facader" mod øst.

De mener, at den nuværende færdsel til gågaden vil blive stærkt begrænset, både fordi p-pladser nedlægges, og fordi biografen bliver en barriere ud mod Enghaven.

- Det vigtigste for handelslivet er, at adgangsvejene fungerer, siger Poul Sinnerup.

Et forslag ér, at biografen bliver flyttet lidt længere mod øst - så der bliver plads til aktiviteter med café og restaurant mellem biografen og den eksisterende bebyggelse.

I dag er der planer om plads til udeservering syd for biografen, men det, mener de altså ikke, er nok. De ønsker disse aktiviteter flyttet nærmere den eksisterende bebyggelse.

Helst en ny placering

De ni butiksejere mener dog, at biografen vil passe bedre ind, hvis den flyttes til en hel anden placering i den nordlige ende af Enghavens p-plads og op mod Sct Pouls Have med boliger - og som nabo til Badeland.

- Den placering vil være meget bedre, siger Poul Sinnerup.

De mener både, at en 13 meter høj biograf vil passe bedre ind op mod skråningen til Danmarksgade - og at det vil give mulighed for en plads eller et byrum på taget af biografen - og op mod Sct. Pouls Plads.

Samt at der facademæssigt kan skabes en sammenhæng mellem biografen og Badeland - og der måske kan komme fælles aktiviteter.

Desuden vil det give mulighed for både at lave et opholdsareal tæt på gågaden - og samtidig beholde nogle af byens mest attraktive p-pladser, tæt på Nørregade, som ellers vil blive nedlagt.

Anne Louise Obel, der ejer Scala biografen sammen med sin mand, og har planer om at bygge ny biograf på Enghaven, har ikke set indsigelserne.

- Vores planer er at bygge en biograf, som ligger tæt på handelslivet og kan være med til at trække flere gæster til midtbyen - og det glæder vi os til. Det er unikt, at Holstebro fortsat har et stærkt handelsliv i midtbyen - og det vil vi meget gerne være med til at vedligeholde og styrke i samarbejde med handelsstanden, siger Anne Louise Obel.

0/0
Annonce
Holstebro For abonnenter

Den herlige fest, der ikke nødvendigvis vil blive talt om igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce