Annonce
Erhverv

Butiksejere jubler over at få lov til åbne igen: Det er i sidste øjeblik

Mandag formiddag var der mere liv i gågaden i Holstebro, end der har været længe. Og det store smil var fremme hos butiksejerne og de butiksansatte, da de for første gang siden jul rullede tøjstativerne ud på gaden. Her et glimt fra Tip Tops åbning med Lars Larsen forrest i billedet. Foto: Morten Stricker
Mandag den 1. marts blev butiksdørene til forretninger, der blandt andet handler med tøj og sko åbnet igen efter at have været låst siden den 23. december

Holstebro: - Vi synes jo godt nok, at det er dejligt, at vi har fået lov til at åbne igen. Det er altafgørende for, at vi får en god sæson - og det er i sidste øjeblik.

Sådan lyder det fra Lars Larsen, der sammen med sin kone, Lene Larsen, driver herre- og dametøjsforretningen Tip Top på gågaden i Holstebro.

Butiksindehaveren jubler altså over, at døren til butikken nu låses op igen, efter at den har været låst i mere end to måneder. Og han lægger ikke skjul på, at det har været svært - både økonomisk og menneskeligt.

- Det har været nogle af de værste måneder i vores liv, konstaterer Lars Larsen.

- Noget af det, der har været hårdest, er uvidenheden om, hvor længe det varer, tilføjer han.

Under nedlukningen har tøjbutikken fået lidt penge i kassen med salg via online-streaming  og firmasalg.


Det har været nogle af de værste måneder i vores liv.

Lars Larsen, butiksindehaver, om de mere end to måneders nedlukning


Lars Larsen tror ikke på, at alle butiksindehavere kan holde skindet på næsen, og han tænker også på de butikker i centrene, der stadig ikke må åbne.

Den første kunde hos Tip Top mandag formiddag var Peter Kjærsgaard, der skulle have byttet to par bukser, han havde fået i julegave. - De var lidt for små, og det er da ikke blevet bedre i coronatiden, sagde han med et smil til Lene Larsen, der her ekspederer sin første fysiske kunder i mere end to måneder. Foto: Morten Stricker

Foreløbig glæder han sig over, at butikken nu atter får kunder ind ad døren, og tøjbutikken slog dørene op med et udsalg på vintervarerne.

- Vi ved godt, at vi ikke får gang i hele butikken. Festtøjet får vi ikke solgt noget af endnu. Det sker nok først til juli eller august, men til den tid bliver der måske sådan en slags efterkrigs-opstandelse, siger Lars Larsen, der krydser fingre for, at alle opfører sig ansvarligt, så butikker får lov til at blive ved med at være åbne, og at byen kommer til at leve igen.

Annonce

Åbner med rød løber

Hos Pigernes Verden i Grønsgade er glæden også stor.

- Vi er bare så glade. Det er helt vildt fantastik, siger butiksindehaveren, Helle Bering.

- Vi åbner med flag og med at rulle den røde løber ud. Det bliver en fest, fortalte hun i sidste uge inden mandagens åbning.

- Det er længe at være lukket ned, siger hun om de godt to måneder med låst butiksdør og med en væsentlig mindre indtjening end normalt. Hvor meget mindre kan hun ikke sætte tal på.

Efter at butiksindehaver Helle Bering havde kørt tøjstativerne ud, rullede hun den røde løber ud foran sin butik i Grønsgade, Pigernes Verden. Foto: Morten Stricker

Lige som hos Tip Top har Helle Bering også været i forretningen hver dag.

- Der er altid noget at lave, siger Helle Bering, der også har forsøgt at holde skindet på næsen ved at arrangere liveshows over nettet.

- Men det er altså ikke det samme som at have kunderne inde i butikken, erkender butiksindehaveren, der holdt udsalg allerede i november.

- Og nu har vi fået de fine, nye forårsvarer i vinduerne, siger Helle Bering, der ikke tror på, at kunderne ligefrem vil vælte ind i butikken. Hun tror på, at butikkerne sagtens kan styre antallet af kunder i deres butikker.

- Jeg er slet ikke bekymret, siger hun.

Mere om genåbningen

Du kan ikke tage ud at shoppe i storcentre eller til frisøren i øjeblikket. Storcentre, arkader, basarer med videre  samt visse liberale serviceerhverv skal nemlig holde lukket frem til og med 5. april 2021. Det gælder dog ikke dagligvarebutikker, altså butikker, der hovedsageligt sælger varer, der forbruges samtidig med, at de bruges, som for eksempel mad, drikkevarer og varer til personlig pleje.

Udvalgsvarebutikker under 5000 kvadratmeter blev genåbnet fra den 1. marts med skærpede kvadratmeterkrav. Dette gælder dog ikke udvalgsvarebutikker i storcentre, arkader eller basarer. Udvalgsvarebutikker på 5000 kvadratmeter eller derover kan holde åbent for et meget begrænset antal kunder mod tidsbestilling.

Du bør i øvrigt klare dine indkøb alene og følge de lokale anvisninger, så der ikke bliver trængsel i de butikker, som du handler i.

Du har mulighed for at afhente forudbestiltepakker og varer de steder, som normalvis udleverer pakker. Det gælder også butikker, storcentre, arkader og basarer, som ellers holder lukket. Forudbestilte pakker og varer kan betales i butikkerne, men der kan ikke i den sammenhængkøbes andre varer end de forudbestilte.

Annonce

Vejrer morgenluft

Handelschef Jens Christian Larsen glæder sig over, at der nu er lys i alle de butiksvinduer, der før var mørke.

På sin tur rundt i byen har han også mødt positive toner og glæde over genåbningsplanen, der tillader de fleste butikker at åbne igen.

- Butiksindehaverne vejrer morgenluft, konstaterer handelschefen, der dog op til mandagens genåbning også har mødt en vis bekymring over og skepsis for, hvordan åbningen kommer til at foregå.

- Der skal helst ikke komme for få kunder, men heller ikke for mange. Det er jo ubetrådt land for os, sagde han, da avisen talte med ham i sidste uge.

- Vi har et ønske om, at kunderne vil støtte lokalt så meget som muligt med hensyntagen til, at vi skal huske at passe på hinanden, tilføjer Jens Kristian Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce