Annonce
Holstebro

Gravemaskinerne er på vej: Byggeri af børne-institution sættes i gang nu

Det er på grunden her - som tidligere tilhørte entreprenørfirmaet Maabjerg, at der nu opføres en daginstitution med plads til knap 150 børn. Foto: Morten Stricker
Mandag går byggeriet af en ny, stor børneinstitution i gang på Nørre Boulevard. Den kombinerede vuggestue/børnehave får skolen som nærmeste nabo.
Annonce

Holstebro: På mandag begynder de første gravemaskiner at gå i jorden på den gamle maskinstation-grund på Nørre Boulevard, ved siden af skolen.

Dermed starter byggeriet af en ny stor daginstitution i Holstebros vestby. Den nye daginstitution bliver på størrelse med Filosoffen på Gl. Struervej i Holstebro. Institutionen får plads til 148 børn, bestående af tre vuggestuegrupper med hver 16 børn og fire børnehavegrupper med hver 25 børn.

- Jeg glæder mig til, at vi kan byde børnene velkomne i den nye daginstitution, hvor vi vil opleve en høj grad af kvalitet og nærvær i det pædagogiske tilbud, samtidig med at vi tilbyder nye og moderne rammer, siger Torben Gudiksen (R), formand for Børne- og Familieudvalget i en pressemeddelelse.

Annonce

Flere børn og slidte institutioner

Beslutningen om at opføre en stor daginstitution på Nørre Boulevard kommer "på baggrund af stigende fødselstal i midtbyen", skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Behovet for en ny børneinstitution i den vestlige del af Holstebro hænger dog også sammen med, at de gamle Trekanten-institutioner er ved at være slidte, og der politisk har været tanker fremme om at lukke en eller flere af dem. Der er dog intet besluttet endnu.

Endvidere har det haft betydning for placeringen af den nye daginstitution, at regeringen ændrede dagtilbudsloven - i december 2018 - så det blev et krav til alle landets kommuner og daginstitutioner, at højst 30 procent af børnene i en institution må komme fra et udsat boligområde - hvilket Trekanten var på daværende tidspunkt. Siden er boligområdet røget af ”ghetto-listen” igen, og det har altså ikke været nødvendigt at ændre på sammensætningen af børn i Trekantens institutioner fra 1. januar 2020.

Institutions-byggeriet på Nørre Boulevard koster 31 millioner kroner og står klar i 2022. Pluskontoret Arkitekter er rådgivere og arkitekter på projektet sammen med ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce