Annonce
Lemvig

Bygherre får dispensation til at lægge byggegrunde sammen trods naboens indsigelse

SF'eren Arne Noe finder det forkert at give dispensation. Pressefoto
Får lov til at terrænregulere samt flytte byggefelt tættere på naboen
Annonce

Lemvig: Teknik- og Miljøudvalget var igen ikke enige, da den behandlede en dispensation til et byggeri på Søglimt i Lemvig.

Sagen har været behandlet i udvalget tidligere, hvor et flertal uden om udvalgets enlige SF'er Arne Noe samt socialdemokraten Ole Byskov var villig til at dispensere fra lokalplanen, så en bygherre fik mulighed for at lægge to nyudstykkede grunde sammen, bygge tættere mod et skel og i øvrigt planere lidt højere end lokalplanen normalt tillader.

Efter flere tilretninger er parterne nu nået frem til en udformning, som et flertal i udvalget kunne acceptere. Naboen til byggeriet gjorde dog indsigelse med den begrundelse, at de selv har bygget i forvisning om, at et nabobyggeri ville ligge i en tilpas afstand. Nu rykker det nye byggeri tættere på, og desuden frygter de for, at der bliver indsigt til deres ejendom.

Kort før jul blev sagen behandlet på ny, og denne gang blev dispensationen stadfæstet.

- Men det kan nok ikke overraske, at det ikke er et enigt udvalg, der står bag. Fem ville give dispensationen, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard (V).

De fem udvalgsmedlemmer vurderede, at der nu kun er tale om mindre ændringer, og derfor er man klar til at dispensere, så byggeriet kan gå i gang.

Både Arne Noe (SF) og Ole Byskov (S) stemte imod da de begge vurderer, at den ansøgte terrænregulering er i direkte modstrid med lokalplanens intentioner og dermed direkte retsstridig. Desuden ønsker de at følge naboens indsigelse om, at byggeriet ikke skal flyttes tættere på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce