Struer

Bypatrulje skal hjælpe unge i gang

Det er langt fra alle, der kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Nu skal en ny bypatrulje hjælpe unge, som ikke er kommet i job eller i uddannelse efter en grunduddannelse i folkeskolen, i gang. Arkivfoto

Struer: Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestjylland har i samarbejde med Struer Kommune fået godkendt en ansøgning hos Poul Due Jensens Fond om oprettelse af en Bypatrulje.

Over en to-årig periode donerer fonden i alt fem millioner kroner til projektet, og Struer Kommune vil nu få undersøgt, om en etablering af en bypatrulje kan få 15-24 årige unge i gang med en uddannelse ud over folkeskolens grunduddannelse eller skaffe dem et job.

I Struer kommune er det cirka hver tiende af de unge mellem 15 og 29 år, der ikke har uddannelse ud over grundskolen, og cirka den samme andel er hverken i gang med uddannelse, job eller i gang med et forberedende forløb, som skal bringe dem videre i tilværelsen.

Med støtte fra Ungdommens Uddannelsesvejledning vil Struer derfor etablere en bypatrulje, hvor de unge i et arbejdsfællesskab skal løse mindre opgaver for kommune, og de vil også få mulighed for at få praktiske færdigheder i et værkstedsmiljø, som bliver etableret til formålet.

Dette skulle gerne give de unge kompetencer til, at de i små grupper kan komme i praktik på virksomheder - indledningsvis med en mentor fra bypatruljen som støtte.

Bypatruljen vil samtidig tilbyde hjælp til unge med psykiske udfordringer.

Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning der får de fem millioner kroner fra kroner fra Poul Due Jensens Fond, men projektet bliver gennemført i et tæt samarbejde med Struer Kommune i løbet af de kommende to år fra december 2018 til december 2020.

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget får en orientering om projektet på det førstkommende møde på tirsdag.

0/0
Annonce
Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce