Annonce
Lemvig

Høringssvar: - Byrådet ødelægger de ældres livskvalitet

Det går ud over de ældres livskvalitet, når stjernestunderne i projektet "Godt Hverdagsliv" spares væk. Arkivfoto
Ældrerådet protesterer i høringssvar mod planlagte besparelser på ældreområdet - herunder "Godt Hverdagsliv"
Annonce

Lemvig: De ældres livskvalitet bliver betydeligt formindsket.

Ældrerådet har indsendt et høringssvar til byrådet, hvor man kommenterer besparelsesforslagene i budgetforliget, og her er flere besparelser, som man ikke kan bakke op om. Tværtimod.

Man protesterer mod, at pengene til det såkaldte klippekort og til projektet "Godt Hverdagsliv" forsvinder.


Dermed er stjernestunderne, som de svageste ældre har nydt godt af, forsvundet, og dermed er mulighederne for selvbestemmelse, lidt initiativ i hverdagen taget bort.

Bodil Carstensen, formand, Ældrerådet


- Midlerne hertil blev først besluttet i 2016. Fra 2019 overgik disse midler til bloktilskud i kommunerne, og selv om midlerne ikke er øremærkede mere, mener ældrerådet fortsat, de bør bruges til de tiltænkte formål, skriver formand Bodil Carstensen i sit høringssvar.

For Godt Hverdagsliv var det først èn time pr. uge pr. beboer, dernæst i 2020 halveredes tiden til en halv time pr. uge pr. beboer, og nu afskaffes det helt.

- Dermed er stjernestunderne, som de svageste ældre har nydt godt af, forsvundet, og dermed er mulighederne for selvbestemmelse, lidt initiativ i hverdagen taget bort.

De ældres livskvalitet og selvbestemmelse bliver betydelig formindsket og grundlaget for at skabe meningsfulde aktiviteter for den enkelte og for grupper mindskes.

Annonce

Demens-koordinator

Heller ikke en nedskæring på 30 timer til demens-koordinatorer er Ældrerådet tilfreds med.

- Denne vigtige indsats for borgere med demens, både i eget hjem og i plejeboligerne, har vist sig meget værdifuld. Lemvig Kommune har haft stor fokus på demensplejen og udviklingen af aktiviteter for denne gruppe. Der er gjort et dygtigt og vigtigt arbejde i Klinkby Plejecenter, dagcentret og ude i hjemmene hos de hjemmeboende syge.

- Med en reduktion på 30 timer vil alt dette arbejde ikke kunne fortsætte. Med de fremtidige prognoser om stigningen i ældrebefolkningen her i kommunen og en rapportering om, at 60 procent af beboerne på plejecentrene lider af en demenssygdom, mener ældrerådet ikke, at denne besparelse bør iværksættes, lyder det i høringssvaret.

Endelig mener Ældrerådet, at den nuværende flexordning ved Østcentret bør bevares, således at beboerne og de frivillige i lokalsamfundet fortsat kan finde sammen om aktiviteter og de opgaver, der er forbundet hermed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce