x
Annonce
Lemvig

Byttede tal-kolonner ud med alternativ behandling

Nina Thomsen var freelance bogholder, inden hun begyndte at beskæftige sig med alternativ behandling. Foto: Allan Damgaard
Nina Thomsen har slået sig ned som livsforvandler i kontorfællesskabet på Havnen 18 i Lemvig. Hun er vendt tilbage til sin barndomsby og har taget sin mand med. Her kan de dyrke en af deres store interesser: Sejlsport.

Lemvig: - Hvis jeg var fortsat ret meget længere som freelance bogholder, så var jeg selv gået ned med stress. Nu forsøger jeg at behandle andre, så de ikke kommer i samme situation, siger 54-årige Nina Thomsen.

Hun har slået sig ned som såkaldt livsforvandler i kontorfællesskabet på Havnen 18 i Lemvig. Det er i den bygning, hvor lægeklinikken Nordic Medicare hører hjemme i stueplan.

Her tilbyder hun Access Bars, coaching, kostvejledning og Lifting Gua Sha, og inden så længe kommer der også pilates på programmet.

Det er formentlig på sin plads med lidt forklaring til disse former for alternativ behandling. Access Bars handler om at berøre 32 barspunkter på hovedet, så energibanerne bliver aktiveret. I Lifting Gua Sha arbejder man med bindevævet, så affaldsstoffer, infiltrationer og ophobninger presses væk fra udsatte områder. Pilates har visse lighedspunkter med yoga.

Det er ikke tilfældigt, at det netop er i Lemvig, at Nina Thomsen har åbnet sin klinik. Hun er nemlig født og opvokset i Lemvig.

Hun forlod byen som ung for at tage en butiksuddannelse i Herning, hvor hun er udlært hos en el-installatør, der havde en tilhørende butik. Da hendes far, Bjarne Thomsen, døde for ni år siden, overtog hun sammen med sin mand, fotografen Michael Damsgaard, huset i Søndergade i Lemvig.

- De første år brugte vi huset som fritidshus, men nu er vi flyttet permanent fra Herning til Lemvig. Min mand har stadig sit eget firma i Herning, men det er ikke utænkeligt, at han med tiden finder et lokale her i Lemvig, siger Nina Thomsen.

Annonce

Der er lidt for mange, der er styret af penge, og hvad omgivelserne forventer af én. Der er lidt for meget hensynsbetændelse. Jeg synes, jeg har fundet den rette hylde.

Nina Thomsen, der er begyndt som livsforvandler

Nemt at flytte tilbage

I Lemvig kan de for alvor dyrke deres fælles interesse: Sejlsport. De har deres sejlbåd - en 33 fod Maxi 999 - liggende i Lemvig Havn, når det ellers er sæson for sejlads. Og de er begge medlemmer af Lemvig Sejlklub, hvor de er faldet godt til.

- Det har i det hele taget været nemt at flytte tilbage til Lemvig, og i Lemvig er der jo de ting, vi har brug for. Og det tager heller ikke lang tid at køre til Herning og besøge vennerne eller deltage i et arrangement, siger Nina Thomsen.

Hun er glad for, at hun har skiftet tal-kolonnerne ud med alternativ behandling.

- Det gælder om at mærke efter, hvad der betyder noget for én. Der er lidt for mange, der er styret af penge, og hvad omgivelserne forventer af én. Der er lidt for meget hensynsbetændelse. Jeg synes, jeg har fundet den rette hylde, og jeg håber at kunne hjælpe f.eks. unge, der er ramt af rod i hovedet, tankemylder og eksamensstress. Her kan Access Bars f.eks. være med til at nulstille harddisken hos de unge, siger Nina Thomsen.

Måske en minimesse

Hun er netop ved at lave et slags eksperiment med tre unge gymnasiepiger, der får Access Bars-behandlinger.

- Så skal de efter nogle behandlinger svare på, om de kan mærke en forskel - om de f.eks. har fået mere energi. Jeg spørger ligeledes deres forældre, om de kan mærke en forskel på deres børn, siger Nina Thomsen.

Hun vil gerne fremme den alternative behandling på Lemvigegnen.

- Os alternative behandlere skal ikke være bange for at sparre med hinanden. Jeg kunne godt forestille mig, at vi holdt en minimesse her i Kulhuset på Havnen 18, hvor vi viste vores forskellige behandlingsformer. Det kunne jo også være, at der var nogen, der havde lyst til at leje et kontorlokale eller måske dele det med hinanden, siger Nina Thomsen, der foreløbig er den eneste lejer på første-salen og gerne vil have lidt selskab.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kendte navne til klimamøde for børn

Lemvig

Politiet jagtede bil i Klosterheden

Lemvig

Kommunen går fortsat fri af corona

Annonce