Annonce
Holstebro

Byudvikling: Mens vi venter på, om sengetårnet kan bære...

Sengetårnet er omdrejningspunkt for "Byens Plan", der blev præsenteret i juni. Det store spørgsmål er, om tårnet kan holde til en gennemgribende ombygning til boliger. Det svar kommer om et par måneder. Foto: Johan Gadegaard
I slutningen af året kommer svaret på om sengetårnet ved sygehuset kan bære en gennemgribende renovering til boliger.
Annonce

Holstebro: Kort før sommerferien blev den store udviklingsplan for Holstebros bymidte præsenteret.

Planens største nyskabelse er, at sengetårnet i det nuværende sygehus skulle ombygges til attraktive lejligheder.

Ideen vakte stor interesse, selv om der ikke er sikkerhed for, at sengetårnet overhovedet kan holde til en omfattende ombygning, hvor der også skal være et frit areal under bygningen.

Den endelige dom falder i slutningen af året. Kan det gamle sygehustårn overhovedet holde til en ombygning, eller er det for gammelt og skrøbeligt til renoveringen?

- Vi regner med at have det endelige svar i løbet af november eller december. Der er gang i en række undersøgelser, om bygningen er i en forfatning, så en ombygning er mulig. Der foregår mange forskellige undersøgelser, så alle aspekter bliver analyseret, siger Jesper Larsen, der er direktør for Holstebro Udvikling, der har stået i spidsen for udviklingen af Byens Plan.

Det skal også afklares, om det er muligt at få tilstrækkeligt lys ned i den skakt, der skal etableres i midten af den høje bygning. Det er Covi, der står for analyserne, der er finansieret af Holstebro Kommune.

- Vi venter meget spændt på svaret. Det er helt afgørende for de videre planer på sygehusgrunden. Sengetårnet er omdrejningspunktet og afgørende for de videre planer, siger Jesper Larsen, der ikke kan komme med en en midtvejsstatus på undersøgelserne.

Annonce

Historisk betydning

Han lægger ikke skjul på, at han håber på, at sengetårnet kan holde til den helt store ombygning.

- Historisk betyder det rigtig meget, at vi kan bygge det nye område op omkring tårnet, som mange mennesker har et minde om eller en historie fra, siger Jesper Larsen.


Vi venter meget spændt på svaret. Det er helt afgørende for de videre planer på sygehusgrunden. Sengetårnet er omdrejningspunktet og afgørende for de videre planer

Jesper Larsen


Han afviser, at "Byens Plan" vil være kraftig devalueret, hvis ombygningen af tårnet må opgives.

- Sygehusgrunden er stadig et meget spændende område, hvor der kan etableres boliger og grønne områder tæt på bymidten. Men i første omgang venter vi på, om tårnet kan bære, siger Jesper Larsen, der løbende holder sig i løb med mulige investorer til byudviklingsplanerne.

- Der er bestemt interesse for planen. Ikke mindst, når det handler om nye boliger. Jeg oplever ikke, at interessen er aftagende på grund af corona, siger udviklingsdirektøren.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Kommune er giftig

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce