Annonce
Holstebro

Byudvikling: Seks forslag til en kickstart

Hovedarkitekten Jan Albrechtsen fra Team Vandkunsten præsenterede onsdag den samlede plan for byudvikling i Holstebro. Han lægger ikke skjul på, at der flere gange i forløbet er lagt arm, når det gælder parkeringspladser. Han mener, at Holstebro har for mange og man med fordel kan fjerne en del af dem. Foto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: Hvornår ser vi de første resultater af den samlede byudviklingsplan, der blev præsenteret onsdag. Det svar er der endnu ingen, der kender.

Nu venter kampen for at få råd til at gennemføre projekterne.

Men forslaget indeholder seks mindre projekter, der kan kickstarte byudviklingen.

En af ideerne er at etablere Enghavepladsen foran den nye biograf. Der skal være en kombination af parkeringspladser og mulighed for aktiviteter på samme sted.

Der anvises plads til 300 parkeringspladser på grunden, men der gøres plads til aktiviteter, som kan befolke pladsen yderligere. Disse aktiviteter kan være madmarked, torveplads, fælles byhaver, midlertidige sportsanlæg, anlæg til udendørs teater biograf eller koncert.

En anden mulighed er at bygge talentboliger på Sønderland, hvor detailhandlen på sigt skal fjernes fra. Det skal være unge mennesker, der skal bo i lejlighederne og på den måde skabe mere liv i området.

En tredje mulighed er at bygge et P-hus på Sønderland, da ideen er at samle parkeringen langs ringgaden rundt om bykernen. I P-husets stueetage skal der være plads til den nye balletskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce