Annonce
Struer

Calle hopper over træflisen

Hop & Ruls sommerhovedkvarter på havnen i Struer er stort set ryddet, men indehaver Calle Lyngs vil ikke uden videre fjerne flere kubikmeter træflis, der ifølge ham er blevet forurenet med olie. Foto: Steffan Skov
Efter seks uger med skiftende dansk sommervejr har Hop & Rul næsten lukket og slukket - tilbage er kun et enkelt hængeparti
Annonce

Struer: Børnene har moret sig, hoppet og rullet, de seks uger, hvor Hop & Rul ved Carl Henrik - kaldet Calle - Lyngs fyldte et område på Struer Havn i forbindelse med SummerDays.

Mandag var de seks uger slut, og mens attraktionerne er pakket sammen og kørt til hovedkvarteret på Thyholm, så er det dog ikke alle spor, der endnu er slettet på arealet.

De 75 kubikmeter sand til beachvolley-banen kan fjernes med en gummiged. Anderledes forholder det sig med de mange kubikmeter træflis, som Calle Lyngs efter aftale med kommunen strøede på et større område mellem attraktionerne, for at gæsterne nogenlunde tørskoet kunne komme rundt efter voldsom regn.

Annonce

Olie i flisen

Den øvelse har ifølge Calle Lyngs afsløret et problem på arealet. Der er nu trængt olie ind i træflisen.

Olien kommer ifølge Calle Lyngs fra undergrunden og afslører dermed ifølge ham et miljøproblem på området.


Jeg tror måske, at der er tale om fortidens synder. Jeg vil ikke bare fjerne træflisen og komme til at stå med aben efterfølgende. Det kan ende med en frygtelig stor regning for mig. Jeg er nødt til at reagere. Hvis grunden er forurenet, så skal det vel fjernes.

Carl Henrik "Calle" Lyngs, indehaver, Hop & Rul


- Jeg kommer fra Thyholm og kender intet til stedets historie. Ældre lokale borgere har fortalt mig, at grunden tidligere har været opfyldningsplads. At der er trængt olie op i træflisen er så stort et problem, at jeg ikke uden et skriftligt tilsagn vil fjerne flisen, siger Calle Lyngs.

- Jeg tror måske, at der er tale om fortidens synder. Jeg vil ikke bare fjerne træflisen og komme til at stå med aben efterfølgende. Det kan ende med en frygtelig stor regning for mig. Jeg er nødt til at reagere. Hvis grunden er forurenet, så skal det vel fjernes, siger Calle Lyngs.

Annonce

Skal undersøges

Fagkoordinator på miljøområdet i Struer Kommune, Dan Poulsen, kan over for avisen fortælle, at træflisen på området er blevet undersøgt af kommunen. Og konklusionen er klar: flisen er ikke forurenet med olie.

- Calle Lyngs kan trygt fjerne træflisen fra området. Vi har ikke fundet spor af forurening i træflisen, siger Dan Poulsen.

Havde flisen derimod vist spor af olie, så ville det have været et problem for Calle Lyngs.

- Området er blevet kortlagt og gennemgået af Region Midtjylland. Eventuel olie i flisen ville have været en ny forurening og dermed opstået i de seks uger, Hop & Rul har været på området, siger Dan Poulsen.

Annonce

Hjem til tørre

Helt overordnet kunne Calle Lyngs godt have ønsket sig et ganske anderledes sommervejr i de uger, Hop & Rul havde sommerhovedkvarter på havnen i Struer.

- Vi har i hvert fald ikke set noget mål i at blive længere på havnen i denne omgang. Attraktionerne trænger også til at komme hjem og blive grundigt tørre. Men i det mindste så ruster de da ikke. De er jo blevet oliebehandlet, siger Calle Lyngs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce