x
Annonce
Struer

Campingfolket venter på at coronabommen går helt op

Campingsæsonen har også i år sin begyndelse i påsken. Lige nu er der imidlertid en vis virus, der afgør om og hvordan campingvogne og telte skal findes frem igen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Kommunens campingpladser arbejder stadig hen mod sæsonstart i påsken - men i sidste ende er det myndighederne, der afgør hvornår campingsæsonen 2020 begynder for alvor

Struer: Lige om lidt er det påske. En højtid, der for mange er startskuddet på forår, udeliv - og camping.

Men de rullende hotelværelser og fortelte må i år navigere i usikkert farvand, al den stund at myndighedernes skrappe restriktioner på vores bevægelses- og forsamlingsfrihed tidligst bliver ophævet 30. marts.

Det er svært at forestille sig livet på en campingplads uden det sociale aspekt, der omfatter legende børn og voksne, der hygger sig på tværs af generationer. Og gerne flere end 10 på en gang.

Annonce

- Der er meget lidt campingliv på pladsen. Folk har taget myndighedernes råd og anvisninger til sig, og opholder sig i deres vogne eller fortelte.

Gitte Thusgård, ejer af Toftum Bjerge Camping, Struer

- Surrealistisk

Gitte Thusgård, der ejer Toftum Bjerge Camping, har allerede mødt campisternes usikkerhed i form af en strøm af afbestillinger.

Den helårsåbne campingplads har 125 pladser, og lige nu er kun 10 - 15 af dem optaget.

- Der er meget lidt campingliv på pladsen. Folk har taget myndighedernes råd og anvisninger til sig, og opholder sig i deres vogne eller fortelte, siger Gitte Thusgård.

Hun har selv opgivet påsken, som hun siger, fordi hun regner med at perioden med restriktioner bliver forlænget.

- Det er ikke særligt sjovt, ja det er nærmest surrealistisk lige nu, siger Gitte Thusgård.

Den foreningsejede Venø Klit Camping åbnede 1. marts.

Normalt er påsken også her startskuddet for sæsonen, og lige nu afventer formand Arne Nicolajsen og resten af bestyrelsen informationen fra myndighederne.

- Vi opfordrer folk til at være fornuftige og følge rådene til sikkert samvær, siger formanden.

Masser af sprit

- Vi planlægger at åbne sæsonen 3. april, siger Lasse Lützen-Laursen, der sammen med hustruen Rikke driver Humlum Camping.

Her holdes der også godt øje med myndighederne, og der er blandt andet taget skridt til at begrænse antallet af personer i køkkener til maksimalt fem, ligesom der med lind hånd er adgang til at gæsterne kan spritte hænder.

- Der er selvfølgelig mange praktiske foranstaltninger, der skal på plads. Det kan godt ske vi får en anderledes start på sæsonen, men vi glæder os alligevel til at tage hul på den, siger Lasse Lützen-Laursen.

Blandt trækplastrene på pladsen i år er blandt andet landets største isvaffel med 30 kugler og masser af tilbehør.

Håndsrækning

På Tambosund Camping åbnes sæsonen 5. april. Også her følger ejer Preben Nielsen situationen tæt.

- Vi har ikke mærket effekter af restriktionerne i form af afbestillinger endnu. Vi har ingen indendørs aktiviteter, og henvender os meget til gæster, der bruger vandet og naturen, siger Preben Nielsen.

Han har taget initiativ til, at fastliggere blandt andet kan få delt deres betaling op i flere rater, hvis de økonomisk er blevet påvirket af restriktionerne i form af arbejdsløshed eller manglende indtægt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Annonce