Annonce
Holstebro

Campingplads fik besøg af corona-bilen: - Jeg føler, det er min pligt at blive testet

Margrethe Skriver Dahl lod sig sammen med sin mand teste for Covid-19. Det tog ikke mange øjeblikke, før der var podet det, der skulle, og parret kunne cykle ud i sommerlandet. Foto: Morten Stricker
I et forsøg på at teste endnu flere danskere sender Region Midtjylland corona-testbiler ud i sommerlandet. Onsdag var en af dem forbi Nissum Fjord Camping, hvor gæsterne hurtigt kunne blive testet.
Annonce

Nissum Fjord: ”Åben munden, og sig aah. Indenfor tre dage får du svar på, om du har corona eller ej”.

Sådan lød remsen, da den gule corona-testbil onsdag formiddag var trillet ind på parkeringspladsen ved Nissum Fjord Camping.

Her stod to medicinstuderende klar i deres blå sikkerhedsdragter til at teste danskere, der uanmeldt havde lyst til at blive testet.

Der var dog ikke fuld fart på pode-pinden fra start, men da rygtet om bilens ankomst havde spredt sig på campingpladsen, begyndte campisterne at rejse sig fra morgenmaden.

Kirsten Plauborg var en af de første, der gik i retning af parkeringspladsen.

Hun fik scannet sit sygesikringskort, fulgte instruktionerne, og så kunne hun gå tilbage og nyde sin morgenkaffe. En kort, men lidt ubehagelig oplevelse.

- Man vidste heldigvis, at det er hurtigt overstået, men jeg synes, det er en genial ide, at de kommer rundt i landet, og når nu de er her, synes jeg på en måde lidt, at det er min pligt at blive testet, siger hun.

Efter tre dage kan hun logge ind på sundhed.dk og forhåbentlig se, at testen var negativ. Og selvom den skulle være det, regner hun ikke med, at onsdag blev første og sidste gang, hun blev testet.

- Jeg kunne sagtens finde på at blive testet igen om nogle uger, hvis jeg er i nærheden af et sted, hvor man kan blive det. Jeg synes, at man er nødt til at gardere sig selv og andre, siger hun.

Annonce

Skal teste flere

Det er som et led i den nationale teststrategi, at Region Midtjylland sender testbilerne ud i sommerlandet, så danske borgere og senere også udenlandske turister kan blive testet uden at bestille tid.

- Der er nogen, der har langt ind til de faste testcentre, og derfor giver det god mening at komme ud i landet. Hvis man har stået i is-køen, og personen bagved har snøftet lidt, kan man måske blive lidt nervøs for, om det er corona siger Bo Elbæk, der er leder af sundhedsberedskabet i Region Midtjylland.

Testbilen kommer ifølge planen tilbage til Nissum Fjord Camping søndag formiddag. Her kan man igen blive testet uden at skulle bestille tid. Foto: Morten Stricker

Onsdag havde det den ønskede effekt. I hvert fald overfor Margrethe Skriver Dahl og Leif Thomsen, der ellers ikke havde planer om at blive testet.

De havde lige sat sig på cyklerne for at cykle en tur, men da de trillede forbi testbilen, satte de støttefoden ned, klikkede cykelhjelmene af og fandt sygesikringskortene frem.

- Vi havde ellers aftalt, at vi ikke ville, fordi vi ikke har haft symptomer. Men når bilen holder her, kunne vi alligevel lige så godt gøre det. Så bidrager vi også til statistikken, og vi får vished. Man kan jo aldrig vide, om man er smittet, siger Margrethe Skriver Dahl.

Annonce

Godt signal

Det er planen, at testbilerne skal køre rundt i regionen indtil slutningen af august. Hvilke steder den gør holdt, vil dog komme til at afhænge af, hvor meget aktivitet der er de forskellige steder.


Jeg kunne sagtens finde på at blive testet igen om nogle uger, hvis jeg er i nærheden af et sted, hvor man kan blive det. Jeg synes, at man er nødt til at gardere sig selv og andre.

Kirsten Plauborg


Michael Plauborg, der ejer Nissum Fjord Camping, er klar til at modtage bilen, når den søndag formiddag igen kommer forbi.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide. Det er et godt signal at sende, og det er godt at få folk testet. Så det vil jeg da gerne være en del af, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce