Annonce
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Lemvig Strandcamping ligger lige ud til Limfjorden og er gerne søgt af mange turister. Arkivfoto
Både i Lemvig og i Thyborøn vælger man at holde åbent, mens pladsen i Langerhuse holder helt lukket

Thyborøn/Lemvig: Påsken markerer traditionelt starten for årets campingsæson, og faktisk holder flere af de lokale campingpladser åbent.

- Det er et lidt amputeret sammenskrab, erkender Jesper Bodilsen fra Lemvig Strandcamping, for af hensyn til corona-smitten holder han ikke alle aktiviteter åbne. Blandt andet vil pladsens kiosk og andre faciiliteter være lukkede - dog vil der være adgang til toilet og bruser, men opfordringen er, at gæsterne bruger toilettet i deres egen campingvogn.

Også hos Thyborøn Camping er der åbent, men også her vil fællesområder og stuer være lukkede. Dog vil der også her være mulighed for bad og toilet.

- Vi holder åbent, men det ser da ikke ret godt ud, siger Lars Byskov fra Thyborøn Camping.

Gæster har nemlig meldt afbud på stribe, så for tiden er der enkelte fastliggende og få håndværkere på pladsen.

Annonce

Belægningen er lig nul, og alt har meldt afbud.

Lars Byskov, Thyborøn Camping

Belægning lig nul

- Belægningen er lig nul, og alt har meldt afbud. Men vi tror da stadig på, at nogle vil ud at køre med deres campingvogn. Vi holder åbent, fordi vi mener, vi kan håndtere smitte-risikoen, for her er åbent og man kommer til at ligge langt fra hinanden. Desuden har campingfolket jo deres eget, lille sommerhus med, siger Lars Byskov.

Også i Lemvig har Jesper Bodilsen oplevet stribevis af afbud, men han vælger alligevel at holde åbent. Han er heller ikke bekymret for coronaen.

- Jeg har snakket med politiet og med corona-hotline og fået nogle anvisninger, jeg følger. Jeg vælger dog mest at åbne af hensyn til, at fastliggere kan komme her ud og begynde at stille deres vogne op, siger han.

For han ved godt, at landegrænsen er lukket, og derfor vil de udenlandske gæster ikke være til stede i påsken. Det vidner striben af afbud da også om.

- Men det tager vi med oprejst pande. Vi er ikke ude i noget panik-angst, men vi glæder os da til, at tingene bliver mere normale, siger Jesper Bodilsen.

Har ikke set nogen

Hos Vesterhavscamping i Langerhuse ser man helt anderledes på situationen. Pladsen er en del af de 22 DCU-campingpladser spredt over hele landet, som alle har lukket ned af hensyn til corona-smitten - foreløbig til 13. april. Det har sat pladsleder Michael Fjelde i en mærkelig situation.

- Jeg har min egen campingplads på Lolland, men blev sendt til Langerhuse for at starte pladsen op, inden den nye pladsleder tiltræder 1. maj, fortæller han.

Da han kørte fra Lolland var det for at starte pladsen op, men da han nåede til Langerhuse var det med besked om at holde den lukket.

- Så nu har jeg gået herude i snart tre uger uden at se et eneste menneske. Jeg går bare og gør pladsen i stand, så den er klar, når den nye mand kommer, siger han.

Pladsen i Langerhuse var ramt af aflysninger, inden pladsen lukkede ned, men Michael Fjelde ved, at nogle af dem blot har udskudt deres booking. Men alt er dog usikkert.

- Foreløbigt er vi lukket til 13. april, men vi kan godt risikere, at opstarten bliver skudt endnu længere ud, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce