Annonce
Rejser

Campingpladserne: Hvis grænsen åbner går det da amok

Danskerne vil på ferie. Og kan det ikke blive i udlandet, så bliver det de danske campingpladser, der må lægge jord til flere gæster. Arkivfoto: Helene Bagger
De lokale campingpladser er enige om én ting: Alt tyder allerede nu på, at 2021 bliver et rekordår.

Vestjylland: Mens corona-situationen har forhindret danskerne i at holde ferie i udlandet, så mærker de danske campingpladser allerede nu et enormt ryk-ind.

- Jeg kan ikke sige andet, end det her har vi ikke prøvet før. Alle hytter var væk, og campingpladsen var godt besøgt hele påsken. Jeg vil tro, vi har haft dobbelt så mange gæster, som vi plejer, siger Lars Byskov fra Thyborøn Camping, Hotel & Hytteby.

Og han bliver bakket op af Michael Plauborg, der driver Nissum Fjord Camping. Han har også haft næsten fuldt belagt hen over påsken.

Annonce

- Og jeg fik i løbet af påsken yderligere 52 bookinger til senere på sommeren. Det har jeg aldrig prøvet før. Det går rigtigt stærkt, siger Michael Plauborg.

Afviste gæster

Også hos Humlum Camping kunne Lasse Lützen-Laursen melde fuldt hus i påskedagene.

- Vi har været nødt til at sige nej til nogle folk, og allerede nu er stort set alle vore hytter lukket for sommerferien, siger Lasse Lützen-Laursen.

- Folk siger, at nu skal de bare hjemmefra og ud og have noget luft. Der skal ske noget, siger Lars Byskov,  som nu kan puste lidt ud oven på en hektisk påske. Til gengæld er der ikke lang tid til de næste helligdage.

- Og da er vi allerede fuldt bookede. Jeg har aldrig set så mange bookinger i april måned, siger han.

Det samme mønster tegner sig hos Humlum Camping.

- Vi kan se, at danskerne ikke kan komme ud af landet, så der er mange nye, der har købt campingvogne. Det er specielt børnefamilierne, der er kommet til os, siger Lasse Lützen-Laursen.

Annonce

Det bedste år nogensinde

Også hos ham begynder bookingerne at fylde hytterne de kommende helligdage.

- For vores vedkommende kan vi allerede nu se, at det bliver det bedste år nogensinde. Det er tydeligt, siger Lasse Lützen-Laursen.

Samme tendens tegner sig hos Michael Plauborg på Nissum Fjord Camping, hvor det ofte er tyske turister, der har fyldt pladsen. Sådan er det bare ikke i år, hvor det er de danske turister, der fylder, da de tyske turister endnu ikke har lov til at passere grænsen.

- Det er helt usædvanligt at have så mange danskere. Hvis grænserne åbner op, så går det da helt amok. Så bliver der run på, men jeg nu nok finde nogle ekstra pladser. Går det helt galt, så har jeg en mark, jeg kan inddrage, siger Michael Plauborg.


Det er helt usædvanligt at have så mange danskere. Hvis grænserne åbner op, så går det da helt amok.

Michael Plauborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce