Annonce
Navne

Casper var et musikalsk, venligt, kærligt og generøst menneske

Casper Schreiber. Pressefoto

Ole Falkesgaard, Holstebro, skriver følgende mindeord over Casper Schreiber, tidligere Holstebro:

Min kære og elskede ven gennem næsten 40 år, Casper Schreiber, sov stille ind den 12. november 2021, efter en lang og sej kamp mod kræften gennem de sidste tre et halvt år, 48 år gammel.

Casper er født den 9. marts 1973 i Holstebro og voksede op i en familie med en far og mor og en søskendeflok bestående af to yngre brødre. Mit venskab med Casper tog sin begyndelse, da han i en alder af cirka ti år blev optaget i Holstebro FDF -orkester, hvor jeg i en årrække fungerede som dirigent og min kone Lotte som orkesterleder.

Annonce

Casper fik lært at spille på cornet, og det viste sig ret hurtigt, at han havde gode musikalske evner og talent for det blæsetekniske. Han blev hurtigt, på trods af sin unge alder, en af de bærende kræfter i orkesteret. Ydermere blev Caspers forældre og lillebror Christof Schreiber også aktive musikudøvere i FDF-orkesteret, og der udviklede sig et varmt venskab med hele Caspers familie, som har eksisteret lige siden.

Senere modtog han trompetundervisning på Holstebro Musikskole og blev optaget på musikalsk grundkursus. Vores fælles musikalske rejse blev udvidet til nogle gode år i Struer Brass Band, hvor Casper også ret hurtigt udviste talent og styrke som cornetist, og vores fælles passion for Brass Band-verdenens unikke repertoire og karakter blev cementeret.

Ligeledes blev Casper, sammen med flere andre fra Holstebro FDF-orkester, en del af de bærende kræfter inden for Brass Band kulturen i Danmark blandt andet i FDFs landsorkester og flere af de førende Brass Bands i Danmark som cornetist og senere i karrieren som en eftertragtet dirigent.

Efter afsluttet studentereksamen og Musikalsk Grundkursus på Holstebro Musikskole var Casper på Manger Brass Band Højskole i Norge og påbegyndte herefter studie i musikvidenskab på Aarhus Universitet. I forlængelse heraf tog Casper dirigentuddannelse på konservatoriet i København og Skt. Petersborg, og han debuterede officielt i 2006 fra Det Kongelige Musikkonservatoriums solistklasse med Sjællands Symfoniorkester.

Han har sidenhed markeret sig som en af Skandinaviens førende dirigenter indenfor partiturmusik, og han har i den forbindelse samarbejdet tæt med komponister som Per Nørgaard, Hans Abrahamsen, Peter Bruun og Steingrimur Rohloff.

Casper har dirigeret førende internationale ny musik-ensembler som Oslo Sinfonietta, Seattle Champer Players, Århus Sinfonietta, Figura Ensemble, Esbjerg Ensemble og Athelas Sinfonietta.

Flere Internationalt anmelderroste CD-indspilninger for DaCapo Records og NEOS Music har yderligere befæstet Caspers position som eksponent for især den nye skandinaviske partiturmusik. Han har herunder modtaget DR P2 -priser for indspilninger af Per Nørgaards Sange fra aftenlandet og Nova Genitura.

På det Kongelige Teater i København har Casper dirigeret flere operaer som eksempelvis Carmen, Alverden god nat, Dialoques des Carmelites og Alcina samt den spektakulære og succesfulde opsætning af Babel, hvilket resulterede i en Reumert-nominering.

Derudover har Casper dirigeret operaproduktioner på blandt andet Den Fynske Opera (Hosekræmmeren), Århus Kammeropera (Kniven) og PLEX Musikteater (Anorexia Sacra).

Casper har dirigeret alle danske landsdelsorkestre og professionelle ensembler og arbejdede derudover jævnligt med danske militærorkestre herunder Prinsens Musikkorps og Livgardens Musikkorps. Han har desuden optrådt som korsyngemester på både Den Jyske og Det Kongelige Teater, hvor han blandt andet dirigerede Saul og David ved Det Kongelige Teaters Carl Nielsen -fejring i 2015.

Tidligt i ungdommen mødte Casper sin elskede Mette, og de flyttede til Birkerød, hvor de stiftede familie og fik deres to børn Gustav og Ida.

Ved siden af det musikalske fællesskab voksede der et personligt venskab med Casper, og på trods af den relative store aldersforskel mellem ham og mig, fandt vi altid hurtigt ind til en gensidig glæde ved hinandens selskab. Vi fandt hinanden blandt andet gennem sportsaktiviteter, ferieoplevelser, musik, leg, humor og dybe samtaler, som har varet ved lige til det sidste. Vores respektive familier haft mange gode oplevelser sammen, senest da vi fejrede Casper og Mettes ældste søn Gustavs konfirmation i august måned 2021, - en dag som helt tydelig var en milepæl for Casper, som efterfølgende fik det tiltagende dårligere.

Jeg har flere gange mødt Caspers omsorg og støtte i svære stunder i mit liv, hvor han har rakt hånden ud og trådt til med nærhed og omsorg, - en ven i med og modgang, hvilket jeg er ham meget taknemmelig for.

Casper står for mig som et utrolig venligt, uselvisk, kærligt og generøst menneske, som besad den unikke egenskab i at være 100 procent nærværende og tilstede overfor sine medmennesker med en intens og dybfølt interesse for at forstå og leve sig ind i andres levevis og tænkemåder, - et sandt forbillede. Jeg har flere gange mødt Caspers omsorg og støtte i svære stunder i mit liv, hvor han har rakt hånden ud og trådt til med nærhed og omsorg, - en ven i med og modgang, hvilket jeg er ham meget taknemmelig for.

Ligeså dedikeret og ambitiøs Casper var overfor sit arbejdsliv som dirigent og musiker, lige så dedikeret var han overfor sin elskede familie, som han altid med taknemmelighed og stolthed værnede om og satte før alt andet. Casper udtrykte i den sidste tid et ønske om, at hans elskede lille familie måtte modtage vores opmærksomhed, kærlighed og livskvalitet, som han ikke længere selv ville være i stand til at give.

Casper blev bisat i Birkerød Kirke den 18. november. Han er stedt til hvile på Assistens Kirkegården i Birkerød. Jeg føler en stor trang til at udtrykke min sorg og afsavn, men også min glæde og taknemmelighed over venskabet med Casper og de mange værdifulde stunder vi sammen har haft gennem alle årene.

Mine tanker går til Caspers kone, børn, forældre og søskende.

Ære være Casper Schreibers minde!

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Direktør tilbage i håndboldmålet efter et halvt år med regneark

Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce