Annonce
Struer

Centerchef om genåbning: Vi ved ikke meget endnu, men det handler om, at der er plads nok omkring børnene

Hvordan genåbner man lige en skole? Det skal der nu findes ud af rigtig mange steder rundt omkring i landet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Vuggestuer, børnehaver og den yngste del af folkeskolen ser nu ud til at kunne genåbnes efter påske, men der er stadig rigtig mange ubesvarede spørgsmål

Struer: Danmark åbner, hvis alt går, som det skal hen over påsken, en smule for det liv, vi kendte, inden coronaens indtog.

Det er nu i hvert fald en mulighed, hvis man kigger på vuggestuer, børnehaver og eleverne i 0. til 5. klasse.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet betyder det, at alle dagtilbud for børn i aldersgruppen 0-5 år genåbnes gradvist.

Det gælder dagpleje og daginstitutioner - herunder vuggestuer, børnehaver, integrerede børneinstitutioner med videre - samt obligatoriske tilbud og pasningsordninger, står der på ministeriet hjemmeside.

Her kan man dog også læse, at hverdagen i institutionerne bliver anderledes for både børn, forældre og personale, end hvad der var tilfældet før COVID-19.

Hvad angår skoleeleverne, oplyser ministeriet, at der åbnes hurtigst muligt fra 15. april, og så snart, at kommunalbestyrelsen ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer vurderer, at opholdet for eleverne på den enkelte skole er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Annonce

De må blive hjemme

Alle elever fra 6.-10. klasse i både folkeskoler og fri- og privatskoler skal fortsat modtage nødundervisning hjemmefra.

Det er også tilfældet for elever på efterskoler, frie fagskoler og øvrige skoler med kosttilbud

Afgangsprøverne for 9. og 10. klasserne aflyses i år på grund af den helt ekstraordinære situation.

I stedet for afholdelsen af afgangsprøver ophøjes elevernes afsluttende standpunktskarakterer til prøvekarakterer, så eleverne får et fuldt eksamensbevis.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet

Ud med børnene

Kommunerne skal altså, lyder det fra Børne- og Undervisningsministeriet, først åbne igen, når de har sikret sig, at alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer kan overholdes.

De børn, der kan have mulighed for at komme tilbage i skole og modtage nødundervisning fra onsdag efter påske, er elever fra 0.-5. klasse i både folkeskoler og fri- og privatskoler samt alle elever i specialtilbud fra 0.-10. klasse.

Herudover vil SFO, fritidshjem og klub også blive genåbnet for elever til og med 5. klasse.

Man skal - oplyser ministeriet - være klar på, at det ikke er sikkert, at alle institutioner, som kommer til at åbne igen, nødvendigvis kan holde åbent i lige så mange timer, som før nedlukningen.

I forhold til Struer Kommune kunne centerchef for skoler og dagtilbud, Jeannette Enevoldsen, tirsdag morgen oplyse, at man endnu afventede sundhedsmyndighedernes konkrete retningslinjer for genåbningen.

- Vi ved ikke mere, end at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, men det bliver noget med at skulle holde afstand og så vidt muligt være ude, siger centerchefen.

Vi bliver klogere

Derudover vil der være skærpede krav til rengøring og hygiejne, selv om sidstnævnte ikke altid er det nemmeste, når man har med børn at gøre.

- Og så skal børnene organiseres i små grupper, og det gælder både indendørs og udendørs, fortæller Jeannette Enevoldsen:

- I det hele taget handler det jo om, at der er plads nok omkring børnene, og så er det selvfølgelig kun raske børn og voksne, der må møde frem.

Alt dette bliver kommunens folk og dermed også ledere rundt i dagtilbud og skoler meget klogere på, når de får sundhedsmyndighedernes retningslinjer i hænderne, hvilket Jeannette Enevoldsen tirsdag morgen regnede med ville ske i løbet af formiddagen.

- Dem skal vi bruge til at finde ud af, hvordan vi genåbner i Struer Kommune, så det er sundhedsmæssigt forsvarligt, og det kommer til at ske i tæt dialog med skoleledelser, daginstitutioner og tillidsrepræsentanter, lyder det fra centerchefen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce