Annonce
Kultur

Centrale Tovborg-værker til Museet for Religiøs Kunst

"Formidleren" er et af de to Alexander Tovborg-malerier, som Museet for Religiøs Kunst har erhvervet. Pressebillede
Museet for Religiøs Kunst kan med støtte fra Ny Carlsbergfondet føje to Alexander Tovborg-malerier til sin samling.

Lemvig: Med støtte fra Ny Carlsbergfondet føjer Museet for Religiøs Kunst to Alexander Tovborg-malerier til sin samling. Det er henholdsvis "Den Troende" og "Formidleren" - begge er fra 2010.

Malerierne vil fra sommeren, når coronakrisens restriktioner forhåbentlig er ophørt, kunne opleves i museets nye permanente udstilling side om side med et andet centralt værk af kunstneren, granit-døbefonten "Credo quia absurdum", der er fra 2015.

Alexander Tovborg har i de senere år indtaget en markant position nationalt såvel som internationalt med sin interesse for det mytiskes og det religiøses betydning for vores selvforståelse, skriver Lemvig-museet i en pressemeddelelse.

Annonce

Arketyper

I praksis undersøger Tovborg blandt andet, hvordan vi forholder os til religioners og mytologiers symbolik. Det sker gennem et varierende, kunstnerisk udtryk, som spænder på tværs af medier som maleri, tegning og skulptur. "Den Troende" og "Formidleren" er blevet til som en del af Alexander Tovborgs to-årige kunstprojekt "Kirken – New Eternity, 2010-12". Projektet var et forsøg på at skabe en ny "religion" med værker ud fra en grundidé om, at alle religioners strukturelle princip består af arketyper: Skaberen, Moralen, Formidleren og den Troende. De to værker taler ind i helt grundlæggende problematikker omkring, hvad en religion egentligt er. Tovborgs "religion" trækker på myter fra andre end de alment kendte religioner, men han ønsker, at hans kunstneriske projekt indeholdt alle de elementer, som karakteriser de fleste organiserede religioner. Tovborg har ikke svar eller anvisninger til den enkelte, men han viser os de forskellige aspekter i troens landskab, og de to værker "Formidleren" og "Den Troende" er centrale i forståelsen af hans kunst. Alexander Tovborg er født i 1983 i København. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og fra Staatliche Akademie der Bildenden Künste, Karlsruhe.

Han har en lang række markante nationale såvel som internationale solo- og gruppeudstillinger bag sig - i 2012 havde han som nyuddannet soloudstillingen "Tre" på Museet for Religiøs Kunst. Han har skabt flere markanter udsmykninger - blandt andet hans glasmosaik i terminal E i Københavns Lufthavn.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce