Annonce
Lemvig

Centralgården står sammen: Mødes på afstand hver lørdag for at mærke fællesskabet 

På Centralgården mødes beboerne - på afstand - hver lørdag klokken 17.00 for at hilse på hinanden og føle samvær her under krisen. Privatfoto
På Centralgården i Lemvig mødes man - med afstand - hver lørdag klokken 17.00 for at hilse på hinanden og mærkesamværet her under krisen

Lemvig: I Centralgården i Lemvig sidder beboerne normalt ikke lårene af hinanden, men man har alligevel et vist fællesskab, fordi der normalt altid er nogle uden for, og døre og vinduer står åbne, så man kan hilse på hinanden og få en snak.

Det ændrede sig med corona-krisen.

Men nu har beboerne så til gengæld lavet et arrangement, som gør, at man er sammen - på afstand, som de gode råd fortæller om i denne tid.

Hver lørdag går et stort antal af beboerne ud på gangbroerne. Så har man et glas vin med, og man hilser på hinanden på afstand. Dermed føler man stadig det sammenhold, der var før de skarpe restriktioner.

Joan Normann Christensen og Hanne Lund Hansen fortæller om denne nye tradition, som gentager sig hver lørdag klokken 17.00.

- Vi holder normalt øje med hinanden på den gode måde, og vi hejser flaget flaget, når der er noget at fejre. For eksempel da Thyra Brun fyldte 100 år. Normalt altid er nogle udenfor, på vej ned til container med affald, har døren og vinduer åben, fordi der gøres rent. Man er på vej til postkassen, snakker på gangbroen. Om sommeren, hvor mange nyder dagen på altaner og terrasser, hvor vi også får en lille sludder og spørger til hinandens ve og vel, fortæller Hanne Lund Hansen.

Men stilheden sænkede sig.

- Det var en mærkelig fornemmelse – ingen liv – kun et lille vink gennem ruden eller via Facebook, hvor vi kommenter hinandens opslag.

Men så så Hanne Lund Hansen en opfordring på Facebook om at hejse flaget hver lørdag klokken 10.

- Dannebrog står for sammenhold, og det visuelle er, at vi står sammen, hver for sig, bolig efter bolig, side om side, indtil krisen afblæses. Jeg sendte en besked rundt i Centralgården, og mange var med på ideen, og endnu flere kom til den 28. marts, siger Hanne Lund Hansen.

Det udviklede sig så til, at beboerne blev opfordret til at mødes klokken 19.00 - på afstand. Og rigtig mange havde et glas i hånden.

- Uden nogen vidste det, havde en af vores ny indflyttede lejere fødselsdag, og derfor var det ekstra dejligt at kunne byde velkommen med en fødselsdagssang. Det var en god oplevelse, så derfor opstod ønsket om, det skulle gentage sig, og nu er det så hver lørdag klokken 17.00, vi mødes på denne måde. Så vi passer fortsat på hinanden og står endnu mere sammen, lyder det fra Joan Normann Christensen og Hanne Lund Hansen.

Efterfølgende er der udarbejdet en fødselsdagsliste, og flere har indkøbt flag. Gennem ugen er der påmonteret holdere, så de kan vejre om lørdagen.

Flere har indkøbt flag for at vise sammenholdet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce