Annonce
forside

Cepos jubler over Søvndals smalkost-udmelding

Tænktetankens cheføkonom kalder SF-formandens udmelding »fornuftig.« Men den skulle være kommet fra den borgerlige regering for ti år siden, lyder det.

Det er sød musik i ørerne hos den borgerlig-liberale tænketank Cepos, at SF-formand Villy Søvndal i dagens Berlingske melder ud, at det skal være slut med at poste flere penge i den offentlige sektor - selv når den økonomiske krise engang er forbi.

- Det er en fornuftig melding fra Søvndal og også overraskende, når man erindrer, hvad SF tidligere har sagt om den offentlige sektor. Forhåbentlig er der tale om et paradigmeskift på Christiansborg, så dagsordenen ikke længere handler om at tilføre flere penge til verdens største offentlige sektor, men i stedet handler om at prioritere og effektivisere, siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen.

Han mener nemlig, at en sådan udmelding kommer ti år for sent.

Annonce

- Denne her udmelding burde være kommet tilbage i 2002, da den borgerlige regering tiltrådte. Siden da er der tilført cirka 80 milliarder kroner til den offentlige sektor, og det er jo ikke noget, der har givet udtryk ved, at danskerne føler, at den offentlige service er blevet bedre, siger Mads Lundby Hansen.

I Cepos håber man nu, at der på Christiansborg vil blive gjort alvor af udmeldingen fra SF-formanden, og at man vil fortsætte med nulvækst i det offentlige forbrug frem mod 2020.

- I stedet for tilførsel af flere penge kan regeringen forbedre den offentlige service ved at udlicitere flere opgaver til private virksomheder, skære ned på administration og generelt omprioritere, siger Mads Lundby Hansen.

Udmeldingen fra Søvndal, som kommer en lille uge før partiets landsmøde i den kommende weekend, vækker dog ikke udelt begejstring i baglandet.

- Når Villy selv anerkender, at det offentlige skal løse flere opgaver, fordi der bliver flere ældre, så er det ikke særlig gennemarbejdet, at han på forhånd konkluderer, at den offentlige sektor ikke må fylde mere, siger medlem af SFs landsledelse Poul Overlund-Sørensen til Berlingske.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hvalen skal formentligt obduceres men bliver liggende hele mandagen

Leder For abonnenter

Jamen, det er jo næsten allerede et nærhospital, som er blevet indviet i Lemvig

Sport

Lemvig-spiller springer ud som homoseksuel: - Reaktionerne fra holdkammeraterne var, som jeg håbede

Navne

Lemvig Kommune skal have ny chef

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Holstebro

Mona og Jesper Brink har renoveret og vedligeholdt i 25 år: Nu gider vi ærligt talt ikke mere - nu vil vi bare nyde!

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Lemvig

24-årig lemviger til tops på radikales liste til folketingsvalget

Livsstil

Maskinmester er gået i land og har fået godt gang i sit chokoladestøberi: Jeg løber hurtigt tør for tid

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Lemvig

Et sjældent syn: Usædvanlig stor vågehval er drevet i land

Lemvig For abonnenter

Hvad nu? Prisen for en oprensning af depotet ved Høfde 42 kan eksplodere

Sport

Mølgaard efter nedrykning: - Planen er, at jeg skal videre til sommer

Annonce