x
Annonce
Corona

Chefredaktør: Corona er et anliggende for os alle

Kære bruger,

Som lokalt medie føler vi et særligt ansvar for at sikre, at vi får begrænset og forsinket smitten mest muligt. Det handler i det nære om at passe på vores svage medborgere, som er særligt udsatte for coronavirus. Det handler i det større billede om at hjælpe vores sundhedsvæsen til bedst muligt at håndtere situationen og begrænse de samfundsøkonomiske konsekvenser mest muligt.

Derfor har vi besluttet, at vi stiller vores dækning af coronavirus til rådighed for alle brugere af vores nyhedssites i den kommende tid for på den måde at bidrage til, at alle er har mulighed for redaktionel, lokal information om smitten og om, hvordan vi hver især kan bidrage til, at vi som lokalsamfund kommer bedst muligt igennem denne situation.

Vi opfordrer desuden vores læsere til at følge med på myndighedernes officielle side om sagen på coronasmitte.dk

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

Flere sygehusansatte ramt af covid-19

Leder For abonnenter

Andre folks penge

Det vakte - for at sige det på jysk - en del postyr, da Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen for et par uger siden valgte at stoppe huslejebetalingen til sine mere end 200 butikslejemål. Hvordan kunne han tillade sig det? En af Danmarks absolut rigeste mænd, der allerede havde sendt mere end 2000 medarbejdere på hjem på statslig lønrefusion, og som havde fyret 750 medarbejdere. Nu sendte han så huslejeregningen videre til en række uskyldige butiksudlejere. Billedet på den historie blev Hanne Klausen fra Holstebro, der hverken er en kapitalfond eller en anden stor kapitalforvalter, som har sat sine penge i ejendomsspekulation. Hun ejer bare en ejendom i Holstebro, hvor der stadig skal betales realkreditlån. I weekenden krøb Bestseller og Holch Povlsen til korset, undskyldte og betalte huslejen for april til Hanne og alle de andre butikker. Og selv om det på alle måder er usædvanlige tider, viser historien, at en del af markedskræfternes logik stadig virker. Smutter kunderne, smuldrer forretningen - og huslejen er trods alt stadig en mindre post i forhold til tabet af goodwill. Det let at blive forarget over selskabers ageren. Især hvis de ejes af folk, der tillader sig at have mange penge som Bestseller-ejeren. Men når forargelsestoget er futtet videre, når opslagene på Facebook om forbrugerboykot har lagt sig, er det værd at minde sig selv om, at Anders Holch Povlsen formentlig har betalt mere i skat end nogen af os nogensinde kommer til. De mange tusinde medarbejdere, som han har skaffet arbejde, betaler årligt milliarder i skat, der er med til at holde blandt andet sundhedsvæsnet i gang. Hverken det offentlige eller den offentlige forargelse bliver en flad øre rigere af, at Anders Holch Povlsen bliver fattigere eller ikke har nogen virksomhed på den anden side af corona-krisen. Foreløbig har krisen kostet Bestseller 2,1 milliarder kroner. Den vil koste yderligere 2,1 milliarder kroner i april, vurderer rigmanden - og endnu mere jo længere krisen varer. Det er penge, der nu ikke bliver investeret i nye forretninger, nye arbejdspladser og nyt beskatningsgrundlag. Det vækker næppe forargelse. Men det burde vække stor bekymring.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce