Annonce
Sport

Comeback til målmand var største lyspunkt: Den tidligere ambulancepatient reddede HB fra en lussing

Andreas Raahauge var lørdag tilbage for HB, og det skal divisionsklubben i Holstebro være glade for. Han - og en smule held også - var skyld i, at det ikke blev pinligt på Valby Stadion. Arkivfoto: Ole Nielsen.
For 14 dage siden lå han i en ambulance med en hjernerystelse og en fibersprængning i nakken. Søndag var Andreas Raahauge tilbage i HB-buret og havde det ikke været for den tilbagevendte keeper, havde HB fået decideret smæk af BK Frem.
Annonce

Valby: Det kunne være gået helt galt, hvis Andreas Raahauge skulle have brugt kræfter på at spille sig tilbage efter en kort skadespause.

Den 23-årige keeper, der for 14 dage siden blev hentet i ambulance efter et grimt uheld i en kampaktion, gjorde det glimrende trods lørdagens nederlag på 3-1 til BK Frem.


Altså hvis jeg var bange for at være derinde, så havde jeg jo ladet være med at spille.

Andreas Raahauge, HB-målmand.


I anden halvleg reddede han først en gigantisk chance, hvor en Frem-angriber var helt alene med målmanden.

Få minutter efter strakte han kroppen og afviste et flot langskud. På den måde holdt han liv i kampen.

- Det er dejligt at være tilbage. Jeg har trænet hele ugen og har ikke mærket noget til det (skaden, red.). Men lige nu er jeg selvfølgelig bare mest ærgerlig over resultatet, siger Andreas Raahauge, som klarede sig uden en hjelm til at beskytte hovedet.

Sådan så det ud, da Andreas Raahauge slog sin nakke og fik en hjernerystelse i en hjemmekamp mod Aarhus Fremad. Arkivfoto: Ole Nielsen.

På trods af det opsigtsvækkende uheld for to uger siden frygtede keeperen på ingen måde nærkampene.

- Altså hvis jeg var bange for at være derinde, så havde jeg jo ladet være med at spille, lyder det fra den 23-årige målmand.

Annonce

En gavebod foran målet

Redningerne lagde desuden en dæmper på BK Frem, og HB pressede på i den anden ende. Særligt Anders Miguel Santos Iversen gjorde sig bemærket med en flot solotur og en udmærket helflugter, der dog gik forbi målet.

Men HB-chancerne til sidst er ikke det, der går cheftræner Kim Kristensen mest på.

- Det, jeg er mest utilfreds over, er, at vi ikke lægger energi i forsvaret. Det er irriterende, for det koster os bare, siger han.

Trods et hovedstødsmål fra Sebastian Lau Nielsen - efter et flot frisparksindlæg af Lasse Lilbæk - gik det nemlig pludselig stærkt den anden vej.

Frems Armend Aslani bankede først sin afslutning over tilbagevendte Andreas Raahauge til 1-1, inden angriber Paul Ngongo supplerede med sit skud, der gik forbi HB-keeperen og i mål til 2-1.

På bare tre minutter faldt den ellers så selvsikre HB-defensiv faldt sammen - i øvrigt til enorm forløsning for Danmarks ældste og festglade fanklub, BK Frem Support, på tribunen.

- Det er fortjent, at Frem vinder, for vi giver alt, alt for meget væk. Andreas (Raahauge, red.) havde heldigvis nogle fantastiske redninger, siger Kim Kristensen.

Kampen i tal

BK Frem – Holstebro Boldklub 3-1 (2-1)

2. division, 4. spillerunde

Mål: 0-1 Sebastian Lau Nielsen (17.) 1-1 Armend Aslani (40.) 2-1 Paul Ngongo (43.) 3-1 Paul Ngongo (88.).

Advarsler: BK Frem 2.

Tilskuere: 397 tilskuere på Valby Stadion.

Træneren havde fra begyndelsen af anden halvleg skiftet Matias Fjeldal Olsen ud, sat Kristian Bach Nielsen ind i midterforsvaret og rykket Andreas Kiilerich ud på højre back.

Umiddelbart lignede det en taktisk udskiftning, men ændringen skyldtes, at Mathias Fjeldal Olsen døjede med problemer i lysken.

Annonce

Kendte ikke sin besøgstid

Efter slutfløjtet ærgrer cheftræneren sig også over, at offensiven ikke udnyttede sit momentum i slutningen af anden halvleg.

I stedet for at udnytte overtaget lukkede Frems Paul Ngongo opgøret med sit mål til 3-1 efter 88 minutter.

Sebastian Lau Nielsen, der her dribler med bolden, scorede lørdag for anden gang i sæsonen. Manden med assisten var Lasse Lilbæk, som er også er med på billedet i sin hvide HB-trøje. Arkivfoto: Morten Stricker

- Frem så trætte ud. Og det lignede jo klart, at vi havde overtaget, men marginalerne kom til at betyde en del. Vi havde blandt andet et hovedstød, som gik lige forbi, og lidt efter var det så efter vores egen fejl, at Frem scorer til slutresultatet, siger Kim Kristensen

HB’ernes næste opgave i 2. division er et opgør hjemme mod det fynske mandskab fra Sfb-Oure FA. Kampen spilles søndag den 27. september klokken 13.00 på Holstebro Idrætspark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce