forside

Computer med 20.000 borgeres personoplysninger er blevet stjålet

Gladsaxe Kommune beklager, at personoplysninger på 20.000 borgere ligger ubeskyttet på stjålet computer.

Gladsaxe Kommune har fået stjålet computer, der havde personoplysninger på 20.000 borgere. Direktør beklager.

Fortrolige oplysninger om 20.000 borgere er ved en fejl blevet gemt i et regneark lokalt på en computer i Gladsaxe Kommune.

Computeren blev i weekenden mellem 30. november og 3. december stjålet fra rådhuset under et indbrud. Det skriver Politiken.

Der er tale om oplysninger som personnummer, alder, køn, adresse og familiære forhold.

I nogle tilfælde også kommunale ydelser, oplysninger om botilbud samt medlemskab af folkekirken.

Det fremgår af en skrivelse, som Gladsaxe Kommune mandag sendte til berørte borgere.

Kommunen understreger, at oplysningerne normalt er beskyttet. Det gælder også i forbindelse med tyverier.

- Men i dette tilfælde indeholdt én af disse computere dog undtagelsesvis et regneark med fortrolige oplysninger, som ved en menneskelig fejl var gemt midlertidigt lokalt på computeren, skriver kommunen.

Det er uklart, om der kun er tale om Gladsaxe-borgere. Regnearket med oplysninger skulle bruges til en halvårlig kontrol af den økonomiske afregning mellem Gladsaxe og andre kommuner.

Kommunen har meldt sagen til Datatilsynet og politiet.

Gladsaxe Kommune kan ende med at få en bøde. Det skyldes de nye GDPR-regler, som strammer kravene til beskyttelse af persondata. Kommuner kan blive straffet med væsentlige bøder for grove overtrædelser.

Kommunaldirektør Bo Rasmussen beklager hændelsen. Han siger, at det er vanskeligt at gardere sig helt mod tyveri og menneskelige fejl.

- Men vi har de seneste måneder gjort en massiv indsats for at oplyse vores ledere og medarbejdere om, hvordan de håndterer fortrolige oplysninger på en sikker måde ifølge de nye datasikkerhedsregler. Og så sker det her alligevel.

- Det er ikke godt nok, siger Bo Rasmussen til Politiken.

Han håber, at der er tale om et brugstyveri. I det tilfælde kan harddisken være blevet slettet umiddelbart efter tyveriet med henblik på videresalg af computeren.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Erhverv

Kemifabrikken på Harboøre Tange giver aldrig op

På afstand ligner Harboøre Tange et paradis for turister, fiskere og vilde fugle. Men når man kommer over bakken på Thyborønvej, forstyrres udsigten af et fyldigt industrikompleks med høje skorstene ude mellem Vesterhavet og Nissum Bredning. På jernbanesporet står lange rækker af kemikalievogne bemalet med Cheminovas navn, og de færreste vil være i tvivl om, hvor vi er endt. I årtier har den nordvestjyske kemifabrik været kendt for sine synder fra fortiden: En ophobning af mange ton kemikalieaffald på stranden ved Høfde 42 og på den oprindelige fabriksgrund lidt syd for det sted, virksomheden ligger i dag. Men Cheminova er ikke fortid. Nu hedder den bare FMC Site Rønland. Historien har ikke slået virksomheden ihjel, og mange vil blive overrasket over, at der stadig vandrer 450 ansatte igennem porten hver dag. Deres arbejde består i at fabrikere massevis af sprøjtegifte døgnet rundt på et område, der strækker sig over store dele af halvøen Rønland. Plantebeskyttelse, som man kalder det, til alt fra bomuldsmarker til frugtplantager og golfbaner over hele verden. Avisen Danmark er som det første medie lukket indenfor for at høre om, hvad der egentlig foregår på FMC Site Rønland, siden virksomheden fik ny ejer i 2015. Den amerikanske kemigigant FMC købte dengang Cheminova i en milliardhandel, der især udløste jackpot til hovedaktionæren, Aarhus Universitets Forskningsfond. FMC, der i forvejen var en global kæmpe inden for plantebeskyttelse, havde frem for alt brug for et brohoved ind i Europa. - Der var en produktionskapacitet, der kunne være interessant, men det handlede især om at komme ind og få nogle salgskanaler og markedsandele i Europa, siger Jakob Kyllesbech, fabrikschef på FMC Site Rønland. Den 49-årige sjællænder begyndte i jobbet i januar 2018 og flyttede til Struer, hvor han i dag bor i en lejlighed ud til Limfjorden.

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce