Annonce
Holstebro

Corona: Ældre beboer på Center for Sundhed smittet

Det er et år siden, at Center for Sundhed blev taget i brug med en række funktioner. Og herunder akutpladser og pladser til midlertidigt ophold, hvor en borger nu har fået konstateret covid-19. Foto: Johan Gadegaard
En ældre beboer i midlertidig ophold på Center for Sundhed er testet positiv, og det nærmeste personale er hjemsendt, mens alle beboere testes.
Annonce

HOLSTEBRO: Der er nu konstateret smitte blandt de borgere, som er på de akutpladser og pladser til midlertidigt ophold, som kommunen har i Center for Sundhed.

- Det er en borger, som ikke havde tegn på sygdom, som tirsdag blev testet positiv, siger Lone Becker, direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.

Forvaltningen håndterer situationen i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at alle andre borgere i afdelingen skal testes.

- Det personale, som har været i tæt kontakt, er hjemsendt, til de har en negativ test. Det øvrige personale i Center for Sundhed er blevet opfordret til at blive testet, siger Lone Becker.

Borgere, der opfattes som nære kontakter, isoleres, indtil der foreligger et negativt testsvar. Alle nære kontakter skal testes to gange.

- Vi følger alle anvisninger med brug af værnemidler, siger Lone Becker.

Annonce

Begrænser besøg

For at inddæmme og minimere risikoen for smittespredning appellerer afdelingen til begrænset aktivitet, herunder besøg, indtil der foreligger negative testsvar. Derfor skal de pårørende kontakte afdelingen via receptionen i Center for Sundhed for besøg.

De berørte borgere, pårørende og medarbejdere er blevet kontaktet.

Situationen rammer ikke andre funktioner i sundhedshuset.

- Men vi gør på skilte på døren opmærksom på, at der er covid-19 i huset, siger Lone Becker.

Lone Becker tager sagen som udtryk for, at der er smitte i samfundet.

- Når smitten er derude, så risikerer vi at blive ramt, og så må vi tage vores forholdsregler, siger Lone Becker.

I foråret var plejesektoren i Holstebro Kommune kraftigt ramt af coronasmitte, og der var flere dødsfald på plejecentre. De seneste tre måneder har der dog vært styr på smitten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

KIMO: Find nu pengene til høfde 42

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Coronavirus

Live: 1,3 millioner danskere tilbydes test for antistoffer mod corona

Lemvig

Mangler kandidater til Lemvig-Heldum

Annonce