Annonce
Holstebro

Corona-forsigtighed i svømmehallen - indtil det blev gratis

Der skulle ikke gå mange minutter af anden periode i Ulfborgs svømmehal, før de første badegæster var i bassinet.
Det satte pludselig voldsomt skub i, hvor mange gæster der kom, da kommunens svømmehaller kunne åbne op for gratis svømning til de yngste gæster.
Annonce

Holstebro: At alle corona-mæssige retningslinjer bliver overholdt, hersker der ingen tvivl om i svømmehallerne i Holstebro Kommune. Blandt andet afsprittes udstyret, håndtag og omklædningsrum jævnligt, og der er begrænsninger på bassinerne og nogle steder åbningstiderne.

Men gæsterne har været forsigtige med igen at dyppe tæer i svømmehallerne. Det har man mærket i blandt andet Vinderup-Hallerne.

- Vi åbnede op igen for svømmehallen efter corona den 12. juni, og i de første par uger gik det meget trægt, siger Ricky Søgaard, ny centerleder i Vinderup-Hallerne. De første uger var der i gennemsnit under ti gæster om dagen.

Men så blev det sommerferie for skolerne. Og med den kom sommerferiepakken. 200 millioner skatteborger-kroner fra Christiansborg blev sendt ud til kommunerne, der så kunne fordele pengene ud til diverse aktiviteter.


Til mit kendskab har vi aldrig oplevet noget lignende - med 80 gæster på en søndag. Når det er en god søndag, er der 50-60 stykker

Ricky Søgaard, centerleder i Vinderup-Hallerne


I Holstebro Kommune, der har fået 2,18 millioner kroner, går støtten nu til 100 aktiviteter rundt omkring i kommunen. Heriblandt fri adgang til kommunens svømmehaller i to eller alle ugens dage - alt afhængig af svømmehallen. Tilbuddet gælder for de seks til 17-årige, der kan fremvise legitimation på, at de er bosat i kommunen.

Om det er selve sommerferien, det regnfyldte vejr - eller det faktum at det nu er gratis, vides af gode grunde ikke med sikkerhed. Men i Vinderup blev det en sand bølge af unge gæster, der pludselig ilede til, da det gratis tilbud åbnede op den 1. juli.

Lørdagen før - den 27. juni - var der ingen gæster overhovedet i svømmehallen. Og dagen efter - søndag - var der kun 20.

Men weekenden efter, da der var blevet åbnet for den gratis adgang, så det helt anderledes ud. 39 gæster lørdag den 4. juli og hele 80 gæster søndag den 5. juli.

- Til mit kendskab har vi aldrig oplevet noget lignende - med 80 gæster på en søndag. Når det er en god søndag, er der 50-60 stykker, siger Ricky Søgaard.

Annonce

God reklame

I Vestjydsk Fritidscenter i Ulfborg er mandag den 6. juli første dag med gratis-åbent. Her køres der med intervaller, så alle gæster ikke kommer samtidig. Og på åbningsdagen har der været fyldt helt op i dagens to perioder.

- Tendensen har ligesom været, at folk har været forsigtige med at komme i svømmehallen, så jeg er da glad for tilbuddet. Om der fortsætter med at komme ligeså mange, eller om det kun er de første par dage her, ved vi jo så ikke endnu, siger halinspektør Katarina Thomsen og fortsætter:

- Men det kan være med til at trække nogen herned, som måske ellers ikke ville være kommet, siger halinspektøren, der godt kan se ideen i de gratis dage:

- Det er ikke nogen dum ide - måske også at lave flere af på længere sigt, for det skaber jo måske noget god reklame, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce