Annonce
Holstebro

Corona har skabt kamp om sommerhusene og forlænget turistsæsonen

- Det er jo dejligt, at danskerne har fået øjnene op for danske sommerhuse, og det ville da være fantastisk, hvis vi hvert år kan have to måneder med alt udsolgt fremfor tre uger, siger Henrik Olesen, feriehusudlejer ved Klitferie. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Coronavirussen har ødelagt meget for sommerhusudlejerne, men den har også gjort, at flere planlægger en tur i sommerhus på den anden side af det, der ellers normalt er højsæsonen.
Annonce

Vedersø: Den skulle lige sluges. Meldingen om, at Danmark lukkede ned, og turisterne måtte blive på den forkerte side af grænsen, kastede mørke skyer over de danske sommerhusudlejere.

Specielt i det vestjyske, hvor der om sommeren holder biler med tyske nummerplader ved de fleste sommerhuse.

Heldigvis for branchen blev der givet grønt lys til, at turisterne alligevel måtte komme. Men på det tidspunkt havde tyskerne fået alvorlig kamp til stregen i forhold til at sikre sig et sæt nøgler til et sommerhus ved vestkysten i juli.

- Af de gæster, der kommer på lørdag, er cirka 70 procent danskere. Det er helt usædvanligt. De plejer kun at udgøre omkring 15 procent i juli, fortæller Henrik Olesen, feriehusudlejer ved Klitferie.

Den store efterspørgsel har derfor tvunget flere til at skubbe deres ferie til august og september, og det har forlænget sæsonen.

- Lige nu ligger vi næsten på dobbelt så mange bookinger for august i forhold til sidste år, og september ser også rigtig god ud. Og sagt på godt jysk, så er det da ganske tilfredsstillende, siger Henrik Olesen.


Når situationen nu er, som den er, er vi meget positivt overraskede, og det ender ikke så galt, som vi havde frygtet.

Henrik Olesen, feriehusudlejer ved Klitferie.


Det er i høj grad de tyske turister, der må vente med at pakke bilen og sætte kursen mod et sommerhus på vestkysten. Det nyder de også godt af hos Feriepartner Vedersø Klit.

- Tyskerne vil have ferie, og de vil holde det heroppe, så de udskyder den til, at der er plads i sommerhusene. Det er nogle år siden, at vi har haft mere end tre uger med alt booket, men i år kan vi komme op på seks uger, siger Jette Haubjerg, der er kontorassistent ved Feriepartner Vedersø Klit.

Annonce

Lukker ikke hullet

De gode udsigter for de kommende måneder kommer dog ikke til at lukke det hul i pengekassen, som coronaen har skabt indtil nu.

Sommerhusudlejerne er gået glip af mange bookinger, så selvom sæsonen er forlænget, havde Henrik Olesen til enhver tid foretrukket et normalt år.

- Det havde givet os en bedre bundlinje, ingen tvivl om det. Men når situationen nu er, som den er, er vi meget positivt overraskede, og det ender ikke så galt, som vi havde frygtet, siger Henrik Olesen, der håber på, at denne sæson er startskuddet til flere år med mange danskere i sommerhusene.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er det en landsdækkende tendens, der ser ud til at fortsætte resten af året, at flere sommerhuse bliver lejet ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce