x
Annonce
Holstebro

Corona-krise: Kommune vil måske fremrykke byggerier

For et år siden fik rådhushallen et nyt tag. Nu vil borgmester H.C. Østerby have drøftet, om kommunen kan fremrykke flere anlægsopgaver for at støtte erhvervslivet. Det forudsætter dog, at kommunen får lov af regeringen til at bryde anlægsloftet. Arkivfoto: Kirk
Hvis kommunen får lov at overskride anlægsloftet, som det ser ud til, vil borgmester H.C. Østerby (S) gerne have drøftet, hvad der kan sættes i gang for samtidigt at hjælpe erhvervslivet.

HOLSTEBRO: Regeringen overvejer at hæve kommunernes anlægsloft, så de kan sætte flere byggerier og anlægsarbejder igang - og dermed hjælpe det erhvervsliv, som lige nu bliver ramt hårdt på pengepungen som følge af coronasmitten.

- Det er vigtigt, at vi er med til at holde en hånd under erhvervslivet. Derfor bør vi drøfte, hvad vi har af muligheder for at sætte noget i gang, siger H.C. Østerby (S), borgmester i Holstebro.

Det er Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, som har foreslået at hæve anlægsloftet, og efterfølgende har finansminister Nicolai Wammen (S), sagt, at han allerede torsdag vil drøfte muligheden med formandskabet i KL - Kommunernes Landsforening.

- Vi har et gruppeformandsmøde på video onsdag, og der vil jeg tage det med, så vi kan drøfte, hvad vi har af muligheder for at fremrykke opgaver, siger H.C. Østerby.

Kommunen har blandt andet afsat penge til at bygge en stor ny daginstitution ved Nørre Boulevard i 2021. Der er også afsat penge til at udvide Mejrup Skole i flere etaper.

- Men de større ting, er ikke noget, som vi lige kan sætte igang fra dag til dag, siger H.C. Østerby, med henvisning til, at byggerierne både skal projekteres og sendes i udbud.

- Måske har vi nogle cykelstier eller noget renovering, som vi kan fremskynde til 2020. Jeg har ikke det fulde overblik, men det skal vi have set på, siger borgmesteren.

Annonce

Skal have lov til at låne

Der er dog flere forudsætninger, som skal på plads, for at Holstebro Kommune kan sætte projekter i gang for meget store beløb. Kommunekassen er presset i forvejen, så det kræver, at kommunen får lov at låne pengene.

- Vi skal kende betingelserne, for at vi kan sætte noget i gang. Vi skal have større viden om, i hvor høj grad vi må låne pengene, og om vi må overskride det budgetloft, som vi er underlagt, siger H.C. Østerby.

I forvejen har kommunen besluttet at fremskynde noget renoveringsarbejde på Rådhuset. Der vil også blive foretaget indvendig renovering i tre daginstitioner, nemlig Solkær, Myretuen og Krøyerhaven, som søges gennemført, mens institutionerne alligevel står mere eller mindre tomme på grund af coronasmitten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bæverplan har mange huller

Annonce