x
Annonce
Læserbrev

Corona-krise. Livet er skrøbeligt

Læserbrev: En nation beskrives bedst efter, hvordan den agerer i en krisesituation.

Derfor er det ekstremt ærgerligt og kritisabelt, at mennesker vælter ind i supermarkederne for at hamstre til dem selv og deres familie i denne svære tid. Dermed ikke sagt, at jeg ikke forstår dem. For vi er ikke vant til denne form for krise. Vi er ikke vant til at leve i uvidenhed om, hvorvidt vi skal agere ift. dette udbrud, ej heller om vores nærmeste vil overleve det, herunder de ældre og svækkede borgere.

Vi er i vildrede. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre vores families helbred, hvad end det indebærer.

Men vi glemmer at det her er hverdag for rigtig mange mennesker. Rigtig mange mennesker strømmer op igennem Europa, herunder til Danmark, hvor vi har en stærk velfærdsstat. Vi begriber ikke, at de kan få dem til at forlade deres land og ansvar for at få en bid af den danske velfærdskage. Men de flygter ene og alene af én årsag. Deres familie.

I sidste ende er vi alle bare mennesker. Vi har samme værdi, og vi skal hjælpe hinanden.

Jeg har en forhåbning om, at I der sidder med jeres familier, husker på, hvor skrøbeligt livet er, og hvor lidt kontrol vi har over tingene. At i værdsætter hvad i har kært, og ser det positive i det negative trods at det kan være svært.

Vi går en ny tid i møde, og medmenneskeligheden skal stadig bevares og endda forstærkes i denne tid, samtidig med det gode danske humør, som vi alle priser højt.

Pas på jer selv, og ikke mindst alle os andre.

Lasse Christiansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Uden mad og drikke, det går altså ikke...

Debat: Vi er i Danmark nu i en situation, som de færreste ville have troet kunne ske. Heldigvis har vi dygtige politikere, som har forstået at arbejde sammen om at redde, hvad reddes kan af virksomheder og arbejdspladser lige fra SAS til vandpibesaloner. Så hatten af for dem. Under den debat, som er og har været, er der i dag et erhverv , som der ikke er snakket meget om, og det er vores landbrug. Vi har et landbrug, som producerer nogle af verdens bedste fødevarer, vi laver endda så mange, at vi kan eksportere tre gange så meget, som vi selv spiser, og det luner jo også godt i valutakassen. Men der findes jo rigtig mange mennesker i Danmark, som gerne vil have landbruget stærkt reduceret, eller helt afviklet, forstå dem, hvem der kan. Hvordan tror man, der ville have set ud på hylderne i vore fødevarebutikker i dag, hvis vi ikke havde haft landbrug i Danmark? Personalet på vore sygehuse og plejehjem har fået meget velfortjent ros, men disse hverdagens helte ville jo ikke være meget bevendt, hvis de ikke fik noget at spise. Så næste gang vi køber brød, kød, mælk og grøntsager med mere, skulle vi måske sende landmændene og deres medhjælpere, samt folkene i følgevirksomhederne, en venlig tanke i stedet for det modsatte. De arbejder hårdt, for at vi kan få gode fødevarer hver dag.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce