Annonce
Læserbrev

Corona. Lønmodtagerne har brug for en hjælpepakke

Annonce

Debat: Den socialdemokratiske regering har – med opbakning fra et samlet Folketing – reageret hurtigt på den økonomiske krise, der har fulgt i kølvandet på coronavirussen. I fagbevægelsen bakker vi op om den effektive styring fra regeringen, hvor der på rekordtid blev lavet en trepartsaftale mellem staten, arbejdsgiverorganisationer og fagbevægelsen.

Det har hjulpet virksomheder og lønmodtagere, men desværre har krisen alligevel ramt lønmodtagerne hårdt. Ledighedstilmeldingerne er eksploderet.

Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 58 ekstra ledige i 3F’s A-kasse i Vest. Det svarer til en stigning på 44 procent. Det er 58 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af Corona-pandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen.

De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Det er fair og nødvendigt.

Det er derimod ikke fair, at forsikrede 3F-medlemmer maksimalt kan få cirka 19.000 kroner. Derfor har 3F's forbundsformand, Per Christensen, foreslået, at der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere, så de ikke stilles ringere end ikke-forsikrede selvstændige. Helt konkret skal det stige med en tredjedel af den nuværende sats, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på cirka 25.000.

Cepos og andre højreorienterede har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det er tomme argumenter, fordi forslaget kun er målrettet Corona-krisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Og hvorfor skulle lønmodtagerne have lyst til at gå arbejdsløse? Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige lønmodtagere også kun at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Vi skal sikre, at ingen skal gå fra hus og hjem i denne svære situation. Vi skal også sikre, at denne økonomiske krise ikke trækker ud.

Det er afgørende, at vi står sammen i denne krise og udviser samfundssind.

Derfor skal de ledige lønmodtagere også have en hjælpepakke!

Kenneth Hove. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce